Danubius prvak Vojvodine

Na veslačkoj stazi na Paliću održana je jubilarna 60. regata Vojvodina open. Po završetku Vojvodina opena proglašen je ukupni pobednik, a to je „DANUBIUS 1885“ iz Novog Sada, koji osvojio najveći broj zlatnih medalja

Foto: VK Palić

Ljubitelji veslačkog sporta proteklog vikenda uživali su na Paliću. Na veslačkoj stazi u ovom mestu održana je jubilarna 60. regata Vojvodina open. Ovo međunarodno takmičenje, koje je održano u organizaciji VK „Palić“, ujedno je i prvenstvo Vojvodine, a u okviru njega boduju se i trke za „Dunavski kup“.

Posetioci takmičenja imali su priliku da posmatraju umeće takmičara iz 15 veslačkih klubova, od kojih je pet bilo iz inostranstva – Mađarske, Bugarske i Severne Makedonije. Iako su do sada svake godine učestvovali na Vojvodina openu, ove godine na Palić nisu došli veslači iz Hrvatske jer se u isto vreme na jezeru Jarun u Zagrebu održavalo juniorsko prvenstvo ove zemlje.

Po završetku Vojvodina opena proglašen je ukupni pobednik, a to je „DANUBIUS 1885“ iz Novog Sada, koji osvojio najveći broj zlatnih medalja i time postao prvak Vojvodine.

Foto: VK Palić

U čast preminulog Tomislava Zvekanovića, dugogodišnjeg predsednika i trenera VK „Palić“, ove godine u program takmičenja uvrštena je i memorijalna trka, i to u disciplini skif za juniorke. Pehar u ovoj disciplini pripao je Luci Pádár (na slici ispod), sportistkinji iz Szolnoki Sportcentruma iz Mađarske, koja je pobedu odnela izveslavši stazu od dva kilometra u vremenu 08:05,04. Ona je kroz cilj prošla pre drugoplasirane Andree Kragzyove (CSKA Sofia/BG) i Milke Zdjelar, članice VK „Smederevo”.

Foto: VK Palić

Na kraju takmičenja, predstavnici VK „Palić“ su se na podršci u organizaciji takmičenja zahvalili Veslačkom savezu Vojvodine, Veslačkom savezu Srbije, Sportskom savezu grada Subotice i Gradu Subotici, kao i sponzorima: Skala Garden doo, Infostud Group, Prologis doo, Mony doo, Kayak House doo, Milenijum Osiguranje AD.

Organizatori Vojvodina opena posebno su se zahvalili subotičkom Domu zdravlja i Hitnoj medicinskoj pomoći, koji su brinuli o zdravlju takmičara, Spasilačkoj službi Crvenog Krsta Subotice i Sremske Mitrovice i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Palić.

Veliku zhvalnost, kako su naglasili, organizatori duguju i volonterima, bez kojih ovakvu manifestaciju nije bilo moguće organizovati.


VOJVODINA OPEN 2022 - SVI REZULTATI

 

 

*****************************************

VREMENSKE PRILIKE ZADAVALE MUKE VESLAČIMA
Grmljavina odložila početak takmičenja

Zbog kratkotrajne grmljavine u subotu, prvog dana takmičenja, početak je pomeren za sat vremena. Takmičare je tokom dana delimično ometao i kontra vetar. Za razliku od prvog takmičarskog dana, drugog je veslače poslužilo vreme, s obzirom na to da je bilo sučano i toplo, bez vetra.

*****************************************


Foto: VK Palić