Crno-belima najviše šampionskih titula

Partizan sa ukupno 15 medalja, osam zlatnih, šest srebrnih i jednom bronzanom, i ove godine najupešniji klub na Državnom prvenstvu kojim je u nedelju, 22. septembra 2013, stavljena tačka na veslačku sezonu 2013. Smederevo drugo u generalnom plasmanu, Crvena zvezda treća

U nedelju, 22. septembra, stavljena je tačka na veslačku sezonu 2013. Drugog dana Državnog veslačkog šampionata, poslednjeg, ujedno i najjačeg, domaćeg takmičenja u ovoj godini za naslove prvaka ogledali su se kadeti i seniori. “Crno-beli” su prvenstvo završili kao najuspešniji klub sa ukupnim skorom od 15 medalja, osam zlatnih, šest srebrnih i jednom bronzanom. Drugo mesto u ukupnom plasmanu pripalo je Smederevu koje je osvojilo sedam zlatnih, jednu srebrnu i dve bronzane medalje, dok je treća po uspešnosti Crvena zvezda sa ukupno 18 odličja – pet zlatnih, šest srebrnih i sedam bronzanih.

– Svi reprezentativci Srbije su na državnom prvenstvu dokazali svoj status trijumfovavši u disciplinama u kojima su nastupali. Goran Jagar i Miloš Vasić su odneli zlato u dvojcu bez kormilara, dok su Aleksandar Filipović i Marko Marjanović trijumfovali u dubl skulu ispred osvajača srebra seniorsko-juniorske kombinacije Radoje Đerić, Andrija Šljukić. U četverecu bez kormilara prvak Srbije postala je, takođe, kombinovana posada koju su činili dvojica seniora Jagar i Vasić i dvojica junior Aleksandar Beđik i Igor Lončarević. Sve u svemu u seniorskoj konkurenciji nije bilo iznenađenja is vi favoriti su opravdali taj epitet – kazao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić – Kada su kadeti u pitanju bilo je mnogo zanimljivih i neizvesnih trka a posebno imponuje podatak da je takmičenje u ovom uzrastu bilo izuzetno masovno. Široka baza koja je stvorena je dobar predznak za celokupni srpski veslački sport koji s optimizmom može da gleda u budućnost.

Pored tri pomenuta kluba medalje na Državnom prvenstvu osvojalo je još devet klubova.

 

Osvajači medalja na Državnom prvenstvu 2013.

klub

zlata

srebra

bronze

Partizan

8

6

1

Smederevo

7

1

2

Zvezda

5

6

7

Čurug

5

5

3

Danubius

4

2

4

Grafičar

3

5

3

Galeb

3

1

2

Palić

1

3

4

Tamiš

1

3

2

Zreneks

/

2

2

Sava

/

2

4

Begej

/

/

1

 

Kompletne rezultate drugog dana Državnog šampionata možete preuzeti OVDE