Sutra počinje Evropsko prvenstvo, Srbija učestvuje sa četiri posade

Danas je u italijanskom Varezeu završena Evropska olimpijska kvalifikaciona regata, a već sutra će na istom mestu koplja ukrstiti svi najbolji veslači i veslačice Starog kontinenta, na Evropskom prvenstvu, na kojem učestvuju i četiri srpske posade.

Viktor Pivač i Aleksandar Beđik

Viktor Pivač i Aleksandar Beđik veslaće u dubl skulu na EP (Foto: VSS)

Iz Varezea su danas već stigle sjajne vesti za Srbiju i srpsko veslanje, jer je Jovana Arsić u ženskom skifu ispunila olimpijsku normu na evropskim OI kvalifikacijama. Odmah sa tih kvalifikacija, Jovana je "uskočila" u srpski tim koji će nas predstavljati na EP, baš kao i Aleksandar Filipović, koji je takođe učestvovao na evropskim OI kvalifikacijama, ali mu je plasman u Tokio, za sada, izmakao za jednu sekundu.

Bilo kako bilo, Arsićeva i Filipović su dočekali ostatak našeg tima koji će se takmičiti na šampionatu Evrope, a koji, osim njih dvoje u skifovima, čine i olimpijski dvojac bez kormilara u kojem veslaju Miloš Vasić i Martin Mačković, kao i dubl skul, koji čini posada Viktor Pivač-Aleksandar Beđik.

Prema planu i programu EP, prvi bi na regatnu stazu u Varezeu trebalo da izađe naš dvojac - Vasić i Mačković u trećoj kalifikacionoj grupi u 10.36 časova veselaće protiv posada Slovenije, Nemačke i Hrvatske.

Pivač i Beđik u dubl skulu, u trećoj kvalifikacionoj grupi protiv posada Francuske, Ukrajine, Švajcarske, Bugarske i Norveške, imaju zakazan start za 10.56 časova.

Ženski skifovi nadmetanje počinju u 12.20, a Jovana Arsić će upravo u prvoj grupi veslati protiv takmičarki iz Ukrajine, Velike Britanije, Izraela i Belorusije. Aleksandar Filipović će, u muškom skifu, na stazu izaći u trećoj kvalifikacionoj grupi od 12.45 časova, i veslaće protiv posada iz Češke, Rusije, Holandije, Danske i Moldavije.