Vetar "oduvao" trke za četvrtak, odložena polufinala i finala u Varezeu

Italijanski Vareze je domaćin Evropskih olimpijskih kvalifikacija, čije je trajanje bilo predviđeno od 5. do 7. aprila, međutim, zbog loših vremenskih uslova, sada je izvesno da će takmičenje trajati bar dan duže. Naime, zbog jakog vetra u Varezeu, sve trke zakazane za sredu, 7. april, pomerene su za dan kasnije, tako da će naši Jovana Arsić i Aleksandar Filipović na regatnu stazu izaći u četvrtak.

vetar

Vetar pravi velike probleme u Varezeu (Foto: pixabay.com)

Da podsetimo, Jovana i Aleksandar u skifovima za Srbiju "jure" olimpijske norme za Tokio i prvog takmičarskog dana su ostvarili odlične rezultate.

Arsićeva je posle drugog mesta u kvalifikacijama bila odlična u polufinalu, zauzela prvo mesto i plasirala se u A finale, odakle će tri najbolje plasirana čamca obezbediti vizu za Tokio. Filipović se kroz svoje kvalifikacije plasirao direktno u polufinale, pa bi u četvrtak najpre trebalo da vesla u toj trci i, ako zauzme jedno od tri prva mesta, kasnije u A finalu. I u muškoj konkurenciji plasman na Olimpijske igre obezbediće tri najbolje posade iz A finala.

Što se satnice za četvrtak, 8. april, tiče - ona ostaje ista kao što je bila predviđena za sredu - Jovana će u A finalu veslati u 9.45, a Aleksandar će u 8.30 najpre veslati u polufinalu, dok je finale muškog skifa zakazano za 10.50 časova.