Za vikend održan savezni test trening na Adi Ciganliji

Koronavirus je poremetio takmičarske planove širom sveta, u svim sportovima, tako da ni veslanje nije bilo izuzetak. Iako je kalendarom takmičenja bilo predviđeno da minulog vikenda naši veslači i veslačice učestvuju na Kroacija openu u Zagrebu, zbog pandemije kovida-19 to takmičenje je odloženo, pa su naši pojedini takmičari snage odmerili na Adi Ciganliji u Beogradu.

veslanje

Foto: VSS

Bila je to prilika da, u subotu i nedelju, naši treneri ocene gde su takmičari trenutno u odnosu na početak sezone.

- Proteklog vikenda se održan je savezni test trening na Savskom jezeru, umesto planirane izborne regate koja je odložena jer je odloženo i Evropsko prvenstvo za juniore u Minhenu, a sve usled pogoršanja epidemiološke situacije u vezi sa pandemijom korona virusa - rekao je koordinator juniorskih selekcija Veslačkog saveza Srbije Miloš Čudić.

S obzirom na to da ni juniori, kao ni takmičari u ostalim kategorijama, nisu mogli da pokažu šta znaju na planiranoj regati u Zagrebu, Ada Ciganlija se ispostavila kao dobra alternativa za ocenu njihove spremnosti.

veslanje

Foto: VSS

- Ovaj test je predstavljao zajednički test trening, gde su treneri imali priliku da vide trenutnu formu takmičara i da probaju neke nove kombinacije. Juniore u narednom periodu očekuju tri izborne regate za Svetsko prvenstvo, koje je zakazano za 11. avgust u Plovdivu - zaključio je Miloš Čudić.

Takođe, treba pomenuti, da su pored veslača i veslačica u juniorskoj konkurenciji, prvi test trening na vodi radili i kandidati za kadetsku i reprezentaciju seniora B.

veslanje

Foto: VSS