Partizan najuspešniji prvog dana

U subotu, 21. septembra 2013, na Adi Cigalniji na Državnom prvenstvu, poslednjem, ujedno i najjačem, domaćem takmičenju u ovoj sezoni, za naslove prvaka nadmetali se pioniri i juniori

U prelepoj atmosferi na Adi Cigalniji održan je prvi dan Državnog veslačkog šampionata, poslednjeg, ujedno i najjačeg, domaćeg takmičenja u ovoj sezoni. Za naslove prvaka ogledali su se pioniri i juniori a po broju osvojenih medalja subotnji dan obeležio je Partizan čiji su takmičari osvojili po četiri zlatne i srebrne medalje. Druga po uspešnosti bila je Crvena zvezda sa po tri zlatne, srebrne i bronzane, treći Čurug po tri zlatne i srebrne i jednom bronzanom, a četvrto Smederevo sa tri zlatne i po jednom srebrnom i bronzanom. Pored ova četriri kluba medalje je prvog dana osvojilo još sedam klubova.

– Prvog dana Državnog šampionata viđeno je mnogo zanimljivih i kvalitetnih trka. Po rezultatima odvojili su se Partizanov takmičar Andrija Šljukić koji je s vremenom 7:03,92 potvrdio dominaciju u skifu u juniorskoj konkurenciji. Odlično vreme postigao je i juniorski četverac bez kormilara Smedereva koji je s vremenom 6:08,54 trijumfovao u ovoj disciplini iako će trojica veslača iz ove posade i naredne godine biti juniori. Isto važi za Galebov četverac skul koji je s vremenom 6:09,54 postao državni prvak sa dvojicom veslača koji su prvi put ove godine veslali u juniorskoj konkurenciji. Ljiljana Jošić je još jednom pokazala raskošan talenat. Iako po godinama i dalje kadetkinja osvojila je s vremenom 8:08,22 zlato u skifu u juniorskoj konkurenciji – kazao je trener reprezentacije Aleksandar Ivković. – Kada su pioniri u pitanju pohvale zaslužuju svi redom. Mnogima među njima ovo je bilo prvo državno prvenstvo, pokazali su se u najboljem svetlu i dokazali da, uz veliko odricanje i rad, mogu mnogo da postignu u budućnosti.

Drugog dana za medalje će se boriti seniori i kadeti, a jedna od najzanimljivijih trka očekuje se u disciplini ženski osmerac u kojima je će se u jednom timu naći veslačice svih uzrasnih kategorija. Sastanak regatnog odbora je u 9 časova, kvalifikacije u disciplinama u kojima ima prijavljeno više od šest posada počinju sat vremena kasnije, dok su finalne trke od 12 časova.

Kompletne rezultate prvog dana Državnog šampionata možete preuzeti OVDE