Rekordan broj posada u borbi za titule prvaka

Na poslednjem, ujedno i najjačem, domaćem takmičenju u ovoj sezoni državnom prvenstvu, koje će se 21. i 22. septembra 2013. održati na Adi Ciganliji, takmičiće se 190 posada iz svih srpskih klubova u svim kategorijama

Poslednji čin veslačke sezone odigraće se predstojećeg vikenda na Adi Ciganili, a ljubitelji ovog sporta u našoj zemlji imaće priliku da na delu vide gotovo sve najbolje što trenutno može da ponudi ovaj sport. U subotu i nedelju, 21. i 22. septembra 2013, održava se poslednje, ujedno i najjače, domaće takmičenje – državno prvenstvo na kojem će se u svim starosnim kategorijama takmičiti 190 posada iz svih srpskih klubova. Po broju prijavljenih posada i takmičara ovo će biti najbrojniji državni šampionat do sada.

Između ostalih na Adi će se takmičiti osvajači svetske bronze u konkurenciji mlađih seniora Radoje Đerić i Miloš Vasić, mediteranski šampionka i vicešampioni Iva Obradović, odnosno Marko Marjanović i Aleksandar Filipović, svetski juniorski viceprvak Andrija Šljukić, osvajači svetske juniorske bronze Uroš Marinković, Bojan Došljak, Nikola Kekić, Nikola Selaković, Ljubomir Gavrić, Martin Mačković, Viktor Pivač i Aleksa Stanković, bronzani sa juniorskog EP Igor Lončarević i Aleksandar Beđik, kao i mnogi drugi koji su ove sezone na veličanstven način prezentovali sprsko veslanje na međunarodnoj sceni. Iako će mnogi sada reprezentativni dres zameniti klupskim obeležjima nema sumnje da će bitka za svaku medalju biti zanimljiva i neizvesna.

– Petu godinu uzastopno državnim prvenstvom, najjačim i najznačajnijim domaćim takmičenjem, stavljamo tačku na sezonu. Iako je veslačka sezona broji poslednje dana očekujemo uzbudljive trke samim tim što će konkurencija biti gotovo najjača moguća. Naime, od reprezentativaca samo Nikola Stojić i Nenad Beđik će propustiti šampionat s obzirom na izuzetno napornu sezonu koju su do sada imali – kazao je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović.

Prvog dana državnog šampionata na programu su su trke u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji, kao i trka veterana. Drugog dana za medalje će se boriti seniori i kadeti, a jedna od najzanimljivijih trka očekuje se u disciplini ženski osmerac u kojima je će se u jednom timu naći veslačice svih uzrasnih kategorija. Oba dana takmičenja sastanak regatnog odbora je u 9 časova, kvalifikacije počinju sat vremena kasnije, dok su finalne trke od 12 časova.

Stanje prijava za Državno prvenstvo možete preuzeti OVDE