Stojić i Beđik probijaju led

U petak, 12. jula 2013, u Lucernu počinje Svetski kup, dvojac dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Nikola Stojić vesla od 10,18 časova vesla u drugoj grupi kvalifikacija, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović u 13,24 časova vesla u prvoj kvalifkacionoj grupi

U petak, 12. jula 2013, u Lucernu počinje Treći, poslednji, ovogodišnji Svetski kup koji će ujedno biti i generalna proba za najveće i najjače veslačko takmičenje u 2013. – Svetsko prvenstvo za seniore u Južnoj Koreji (25. avgust – 1. septembar). U Švajcarskoj će Srbiju predstavljati dve posade dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Nikola Stojić i dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović. Prvi na startnu liniju izlaze Beđik i Stojić koji će od 10,18 časova veslati u drugoj kvalifikacionoj grupi. Naši reprezentativci su prvoj stazi a za jedno od prva dva mesta koja vode direktno u subotnje polufinale protivnici će im biti čamci Hrvatske, Francuske 2, Holandije i Italije2. Repesaž za plasman među 12 najboljih je u petak u popodnevnom delu programa. U ovoj disciplini prijavljeno je čak 20 posada.

Marjanović i Filipović u Lucernu staruju u 13,24 časova. Naš su u prvoj grupi kvalifikacija gde će se u četvrtoj stazi sa posadama Nemačke, Litvanije, Danske, Azerbejdžana i Velike Britanije boriti za dva mesta koja direktno vode u nedeljno finale. Ostali će u repesaž koji je na programu u subotu. U dubl skulu prijavljeno je 11 posada.