Obradovićeva: Dobar start odlučio

Stojić: Žal za zlatom. Marjanović: Ispunili smo plan

Reprezentativka Srbije u veslanju Iva Obradović rekla je da je zadovoljna zbog osvojene zlatne medalje na MI u Mersinu i načinom kako je izveslala celu trku. Obradovićeva je u finalu skifa trijumfovala s vremenom 7:39.04 minuta, ispred Italijanke Kolombo (7:44.04) i Hrvatice Milošević (7:44.25). "Uslovi na vodi su bili najbolji ove sezone. Plan je bio da razbijem stereotipe po kojima slabije krenem pa posle stižem protivnice. Ovoga puta sam odmah na startu povela i veoma sam zadovoljna kako sam izveslala celu trku. Lepo je pobediti na svakom takmičenju, pogotovo posle sezone koju su obeležile povrede", rekla je Obradovićeva.

Dvojac bez kormilara i aktuelni prvaci Evrope iz Sevilje Nikola Stojić i Nenad Bedjik osvojili su srebrnu medalju s vremenom 6:31.42 minuta iza Italijana Marka di Kostanca i Matea Kostalda (6:30.78). "Ostaje žal za zlatnom medaljom jer nismo osvojili srebrnu već izgubili zlatnu koju smo imali u rukama. Italijani su u Sevilji prvi put nastupili u ovom sastavu. Startovali su mnogo pametnije i pratili nas sve do poslednjih 250 metara. Imali su bolji finiš i uspeli da završe na prvom mestu", rekao je Stojić posle dodele medalja.

Bronzana medalja pripala je Špancima Pau Vela Magiju i Aleksandru Ingvar Benetu (6:37.38). "Finiš je bio loš, nismo veslali onako kako smo želeli. Sada ostaje Svetsko prvenstvo koje je najvažnije takmičenje ove godine. Potrudićemo se da tu ispravimo greške i dignemo formu i tehniku na viši nivo", poručio je Beđik.

Dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović takođe je bio drugi (6:22.06) sa sekundom i 30 stotinki zaostatka za pobednicima Italijanima Frančeskom Fosijem i Romanom Batistijem (6:20.76). "Ispunili smo plan koji smo imali pre dolaska na Mediteranske igre. Italijani su bili bolji. Uspeli smo da popravimo utisak iz Sevilje gde nismo bili zadovoljni plasmanom", rekao je Marjanović.