Siguran start srpskih veslača u Adani

Prva mesta Nenada Beđika i Nikole Stojića u dvojcu bez kormilara i Ive Obradović u skifu, Marko Marjanović i Aleksandar Filipović drugi u dubl skulu na startu veslačkog takmičenja na Mediterasnkim igrama u Turskoj

Srpska veslačka reprezentacija po planu je startovala na Mediteranskim igrama u Turskoj. Na startnu liniju regatne stazi u Adani u petak, 21. juna 2013, izašle su se sve naše posade. Dvojac bez kormilara Nenad Beđik i Nikola Stojić s vremenom 6:34.74 pobedio je u svojoj trci ispred Italijana i Španaca na osnovu koje će se odrediti staze finalnog dana koji je na programu 22. juna. Trijumf u borbi za što bolju stazu u nedeljnoj trci za medalje ostvarila je i Iva Obradović u skifu s vremenom 7:42.78, dok je dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović s vremenom 6:30.09 bio drugi, s nešto više od četiri sekunde zaostatka za pobednicima Italijanima.

U dve discipline u kojima Srbija ima predstavnike u petak su se veslale kvalifikacije s obzirom da je prijavljeno više od šest posada. Junior Andrija Šljukić je uz odlično veslanje u svojoj trci kvalifikacija skifa bio drugi, dok su u kvalifikacijama dubl skula za lake veslače Miloš Stanojević i Miloš Vereš bili treći. Tako će ove dve naše posade u subotu veslati u repesažima za plasman u finale.

– Posle prvog dana takmičenja u Adani jasno je da će Beđik i Stojić u dvojcu bez kormilara i Iva Obradović u skifu veslati za zlato, dok su Marko Marjanović i Aleksandar Filipović u dubl skulu po svemu prikazanom u petak trenutno druga posada u Turskoj. Nadamo se i očekujemo da će se ovim čamcima u finalu, posle subotnjeg repesaža, priključiti i Andrija Šljukić u skifu i dvojica Miloša, Stanojević i Vereš, u dubl skulu za lake veslače – kazao je selektor srpske veslačke reprezentacije Nebojša Ilić.