Veslači Srbije spremni za start u Adani

Kvalifikacije na veslačkom takmičenju na Mediteranskim igrama u Turskoj u subotu, 21. juna, finala dva dana kasnije. Ilić: Mediteranske igre Evropsko prvenstvo u malom, cilj su medalje. U Adani Srbiju predstavlja i međunarodni sudija Ružica Karajović-Ibročić

Srpska veslačka reprezentacija s nestpljenjem isčekuje start Mediteranskih igara u Turskoj. U petak, 19. juna 2013, dvojcu bez kormilara Nenad Beđik, Nikola Stojić, dubl skulu Marko Marjanović, Aleksandar Filipović te selektoru Nebojši Ilić, selektoru juniora Dejanu Guslovu i treneru reprezentacije Saši Mimiću, koji su proteklih nedelju dana brusili formu u predgrađu Istanbula Emerliju, u Turskoj se pridužio i ostali deo srpske veslačke ekspedicije za Mediteranske igre. Dubl skul za lake veslače Miloš Stanojević, Miloš Vereš i skifovi Andrija Šljukić i Iva Obradović otputovali su avionom u jutarnjim časovima za Istanbul odakle će se uputiti za Adanu, mesto koje će biti domaćin veslačkog takmičenja.

– Pripreme, što u Turskoj što u Srbiji, protekle su najboljem mogućem redu. Svi reprezentativci su uspunili plan i spremno očekujemo početak Igara u Adani. Posebno nam je drago da nije bilo nikakvih nepredviđenih stvari poput povreda ili bolesti – kazao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić i dodao – Sve naše posade očekuje težak posao. U Adani će biti izuzteno jaka konkurencija budući da sve zemlje Mediterana imaju izuzetno razvijeno veslanje. Tu pre svega mislim na Grčku, Francusku, Španiju, Hrvatsku i Sloveniju. Očekuje nas praktično mini evropsko prvenstvo na kojem će za postolje morati da se prolije mnogo znoja. Naš cilj jesu medalje a ostaje da se vidi ko će do njih i doći.

Veslačko takmičenje na Mediteranskim igrama trajaće tri dana. Pored Srbije i domaćina Turske učestvovaće i Francuska, Hrvatska, Španija, Italija, Slovenija, Grčka, Alžir, Kipar, Libija, Egipat, Monako i Tunis. Kvalifikacije su na programu 21. juna, a finala dva dana kasnije. Veslači će se ogledati u pet disciplina (skif, dvojac bez kormilara, dubl skul, skif za lake veslače i dubl skul za lake veslače) dok će se veslačice boriti u tri discipline (skif, skif za lake veslačice i dubl skul za lake veslačice). Inače, pored takmičara i stručnog štaba Srbiju će u Adani predstvaljati i naš međunarodni sudija Ružica Karajović-Ibročić koja će deliti pravdu na Mediteranskim igrama.