Određen veslački srpski tim za Mediteranske igre

Na veslačkom takmičenju na Mediteranskim igrama u Turskoj Srbiju će predstavljati Nenad Beđik i Nikola Stojić u dvojcu bez kormilara, Marko Marjanović i Aleksandar Filipović u dubl skulu, Miloš Stanojević i Miloš Vereš u dubl skulu za lake veslače, te Andrija Šljukić i Iva Obradović u skifovima

Stručni štab veslačke reprezentacije Srbije odredio je konačan spisak posada koje će predstavljati našu zemlju na Mediteranskim igrama koje se održavaju u Turskoj od 20. do 30. juna 2013. Boje našeg veslačkog tima braniće evropski prvaci Nenad Beđik i Nikola Stojić u dvojcu bez kormilara, Marko Marjanović i Aleksandar Filipović u dubl skulu, Miloš Stanojević i Miloš Vereš u dubl skulu za lake veslače, te Andrija Šljukić i Iva Obradović u skifovima. Pripreme za ovaj događaj su u punom jeku a od ponedeljka, 10. juna, kreće završna faza.

Dubl skul Marjanović, Filipović u ponedeljak je otputovao u Emerli, nadomak Istanbula, gde će im se dan kasnije pridružiti dvojac bez kormilara Beđik, Stojić. Njima četvorici ostali članovi našeg mediteranskog veslačkog, koji će završne pripreme za ovaj događaj odraditi u Beogradu i na Srebrnom jezeru, pridružiće se u Turskoj 19. juna kada će se svi okupiti u Adani, mesto koje će biti domaćin veslačkog takmičenja. Veslačko takmičenje na Mediteranskim igrama trajaće tri dana. Kvalifikacije su na programu 21. juna, a finala dva dana kasnije. Pored takmičara u veslačkog ekspediciji u Turskoj biće selektor Nebojša Ilić i treneri Dejan Guslov, inače selektor juniora, i Saša Mimić.