Prijem za evropske prvake u Ministarstvu omladine i sporta

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Vlade Republike Srbije Predrag Peruničić primio u svom kabinetu osvajače zlata na EP u Sevilji Nikolu Stojića i Nenada Beđika, selektora veslačke reprezentacije Nebojšu Ilića i generalnog sekretara VSS Nebojšu Jevremovića

U sredu, 5. juna 2013, državni sekretar za sport Ministrastva omladine i sporta Vlade Republike Srbije Predrag Peruničić primio je u svom kabinetu Nikolu Stojića i Nenada Beđika, koji su pre četiri dana u Sevilji osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore u disciplini dvojac bez kormilara. Na prijemu za evropske prvake prisustvovali su i selektor seniorske veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić i generealni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović. U srdačnom razgovoru državni sekretar istakao je da je uspeh naših sjajnih veslača još jedan dokaz da se radom i upornošću mogu postići vrhunski rezultati.

– Posle šest godina obradovali ste državu i narod evropskim zlatom i učinili nas ponosnim. Vaš uspeh je odlična uvertira pred naredno EP koje se organizuje u Srbiji sledeće godine – istakao je Peruničić i poželeo im da nastave da osvajaju medalje i u budućnosti.

Selektor Ilić zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta i ministarki prof. dr Alisi Marić na podršci našim zlatnim veslačima.

– Ovaj rezultat je odlična polazna osnova za najznačajnije takmičenje koje nas očekuje u ovoj godini, Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji. Siguran sam da ćemo ostvariti, ako ne isti, onda sličan rezultat – rekao je Ilić.