Stanojević probija led u Sevilji

Danas u Španiji počinje Evropsko prvenstvo za seniore na kojem će Srbija imati predstavnike u pet disciplina lakom skifu, dubl skulu, dvojcu bez kormilara, četvercu bez kormilara i ženskom skifu

U petak, 31. maja 2013, u Sevilji počinje Evropsko prvenstvo za seniore na kojem će srpska veslačka reprezentacija imati predstavnike u pet disciplina. Prvi na stazu izlazi Miloš Stanojevića (vesla u trećoj stazi) koji će od 9 časova, u prvoj trci na šampionatu, sa posadama Grčke, Švajvarske, Slovenije i Španije boriti za jedno od prva tri mesta koja direktno vode u subotnje polufinale lakog skifa. Repesaž u ovoj disciplini je, takođe u petak, u 15,30 časova. Od 10,38 časova dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović će veslati u četvrtoj stazi druge kvalifikacione grupe gde će za tri mesta u polufinalu (subota) za protivnike imati čamce Estonije, Rusije, Monaka, i Litvanije. I u ovoj disciplini repesaž je u petak ali od 16,19 časova. Iva Obradović od 11,20 časova počinje svoj nastup na šampionatu. Naša jedina predstavnica u ženskoj konkurenciji vesla u prvoj stazi druge prve kvalifikacione grupe skifa a za jedno od tri mesta u polufinalu boriće se sa čamcima Švedske, Holandije, Hrvatske i Nemačke. Repesaž je u petak od 16,47 časova a polufinale u subotu.

Dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Nikola Stojić startuje u kvalifikacijama od 12,23 časova. Naš čamac je u petoj stazi a za jedno mesto koje direktno vodi u nedeljno finala za rivale će imati posade Ukrajine, Holandije, Hrvatske i Španije. Repesaž u ovoj disciplni je u subotu. Poslednji u kvalifikacijama nastupiće naš četverac bez kormilara u sastavu Miljan Vuković, Goran Jagar, Milioš Vasić, Radoje Đerić. On će veslati u prvoj grupi kvalifikacija u petoj stazi a za jedno mesto u finalu (nedelja) protivnici će mu biti Norveška, Nemačka, Italija, Turska i Rumunija. I u ovoj disciplniji, kao i u dvojcu, repesaž je u subotu.