U Sevilju sa pet posada

Stručni štab veslačke reprezentacije Srbije odredio da državni tim na Evropskom prvenstvu za seniore u Sevilji od 31. maja do 2. juna predstavljaju dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Nikola Stojić, četverac bez kormilara Miljan Vuković, Goran Jagar, Miloš Vasić, Radoje Đerić, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, laki skif Miloš Stanojević i ženski skif Iva Obradović

Stručni štab veslačke reprezentacije odedio je sastav državnog tima koji će nas predstavljati na Evropskom prvenstvu za seniore od 31. maja do 2. juna 2013. u Sevilji (Španija). Nakon izbornih trka i testova odlučeno je da na šampionatu Starog kontinenta boje Srbije brani pet posada i to - dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Nikola Stojić, četverac bez kormilara Miljan Vuković, Goran Jagar, Miloš Vasić, Radoje Đerić, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, laki skif Miloš Stanojević i ženski skif Iva Obradović. Pripreme za ovo takmičenje su u jeku a reprezentativci će brusiti formu u zemlji sve do polaska za Španiju koji je planiran za utorak, 28. maj.

Pored takmičara u sastavu srpske ekspedicije za Sevilju biće i selektor veslačke reprezentacije Nebojša Ilić, selektor juniora i član selektorske komisije Dejan Guslov, treneri Oleksandr Fedotov, Saša Mimić i Aleksandar Ivković, doktor Milan Babić i fiziotarapeut Branko Todorović.

Inače, Evropsko prvenstvo u Sevilji je prvi šampionat Starog kontinenta koji se održava u novom terminu budući da su dosadašnji bili u kalendaru u septembru. Na prošlom Evropskom prvenstvu, koje je odžano lane u Varezeu, srpska reprezentacija se domogla maksimalnih pet finala i osvojila četiri medalje. Iva Obradović je u skifu osvojila srebro, dok su se sa bronzom okitili četverac bez kormilara Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković, Goran Jagar, četverac bez kormilara za lake veslače Nikola Selaković, Miloš Stanojević, Nenad Babović, Miloš Tomić i dvojac bez kormilara Nikola Stojić, Nenad Beđik.