Bronza za srpski četverac u Esenu

Drugog dana Internacionalne regate u Esenu (Nemačka) srpski četverac u sastavu MIloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković i Goran Jagar osvojio treće mesto u finalu ali nije ispunio očekivanja

Drugog dana tradicionalne internacionalne regate u Esenu (Nemačka) koja se ove godine održava po 97. put srpski četverac u sastavu Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković i Goran Jagar osvojio je bronzanu medalju pošto je u finalu ove discipline prošao kroz cilj treći s vremenom 6:53.78. Zlato je osvojila posada Velike Britanije (Sinclair Alan, Reilly-O'Donnell Nathaniel, Durant Scott, Tarrant Matthew) s vremenom 6:48.66, a srebro čamac Hrvatske (Vjekoslav Kolobaric, Ante Janjic, Branko Begovic, Marin Begovic) - 6:50.04. Dan ranije teški četverac u sastavu Goran Jagar, Miljan Vuković, Miloš Tomić i Veselin Savić bio je peti u finalu, dok čamac u sastavu Miloš Vasić, Radoje Đerić, Nenad Beđik i Nikola Stojić nije uspeo da se plasira u finale.

- S obzirom da su takmičenje u četvercu bez kormilara drugog dana u Esenu propustili najjači čamci očekivali smo od naše posade da trijumfuje. Međutim, u mnogo slabijoj konkurenciji nego što je bila u subotu osvojila je tek treće mesto i nije zadovoljila. Uslovi na stazi su bili teški. Vetar je pravio talase i naši momci se nisu snašli. Međutim, uslovi su bili jednaki za sve i to ne može da bude opravdanje za njihovo loše izdanje - kazao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić i dodao - Na regati u Esenu od tri četverca najbolji utisak je ostavio onaj u sastavu Goran Jagar, Miljan Vuković, Miloš Tomić i Veselin Savić. Sve u svemu do Evropskog prvenstva u Sevilji ostaje nam još dve nedelje priprema. Esen nam je otvorio prostor da još jednom analiziramo i razmislimo o četvercu za šampionat Starog kontinenta.