Partizan najuspešniji prvog dana

U subotu, 4. maja 2013, na Adi Ciganliji održan prvi takmičarski dan na Beogradskoj internacionalnoj regati Trofeju Beograda

Prvog takmičarskog dana Beogradske internacionalne regate - Trofej Beograda, koja se tradicionalno održava više od tri decenije, u ukupnom skoru najuspešniji je bio Veslački klub Partizan koji je osvojio 11 medalja (4 zlatne - 5 srebrnih - 2 bronzane). Na Adi Ciganliji u konkurenciji svih domaćih klubova i oko 100 stranih takmičara drugi po uspešnosti bio je Veslački klub Smederevo sa ukupno četiri odličja, sva zlatna, a treći Čurug sa 10 medalja (3 - 2 - 5). Drugi takmičarski dan ove međunarodne regate, koju s velikim uspehom organizuje Veslački savez Srbije (VSS) uz svesrdnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Gradskog sekretarijata za omladinu i sport Grada Beograda i Javnog preduzeća „Ada Ciganlija", počinje u 9,15 časova kvalifikacionim trkama, dok su finalni okršaji od 11,30 časova.

Inače, na Beogradskoj internacionalnoj regati - Trofeju Beograda takmiče se sve uzrasne kategorije, a posebno je značajna iz razloga što predstavlja kriterijumsku regatu za izbor juniorske reprezentacije Srbije za njihovo prvo veliko takmičenje u ovoj godini - Evropsko prvenstvo u Minsku krajem maja.