Stojić i Beđik potvrdili dominaciju u Italiji

Poslednjeg dana Internacionalne regate Memorial Paolo D’aloja” u Italiji srpska veslačka reprezentacija osvojila još jednu medalju u disciplini dvojac bez kormilara –Nikola Stojić i Nenad Beđik tirjumfovali s vremenom 7:12.04. Miloš Tomić i Goran Jagar četvrti u finalu, Miljan Vuković i Veselin Savić peti

Nakon subotnjih zlata i srebra u dvojcu bez kormilara srpska veslačka reprezentacija je osvojila još jedno odličje u istoj disciplini na 28. internacionalnoj regati "Memorial Paolo D'aloja". U nedelju, 21. aprila 2013, u finalu dvojaca Nikola Stojić i Nenad Beđik su potvrdili dominaciju. Najsjajnijem odličju iz subote pridodali su još jedno. U borbi za medalje naš čamac je trijumfovao s vremenom 7:12.04, sa više od tri sekunde prednosti u odnosu na Italijane De Vita i Palmisana (7:15.52) kojima je pripalo srebro. Bronzanu medalju osvojila je, takođe, domaća posada u sastavu Ćaianielo, Gabriele (7:18.75).

Druga dva naša čamca u finalu ostala su bez medalje. Miloš Tomić i Goran Jagar su s vremenom 7:19.25 bili četvrti, a Veselin Savić i Miljan Vuković s rezultatom 7:22.86 peti. Poslednji u finalu bili su Grci Louloudis i Hristomanos (7:29.75). Ovom trkom je stavljena tačka na učešće srpskih veslača na prestižnoj regati u Italiji na kojoj su izlevena tri odličja i na kojem su svi naši čamci veslali u finalima.

– Stojić i Beđik su još jednom potvrdili klasu i pokazali da su u ovom trenutku po kvalitetu prvi naš dvojac. Jagar i Tomić su posle kiksa prvog dana popravili utisak u nedelju, dok su Savić i Vuković bili nešto slabiji nego u prethodnom finalu. Đerić i Vasić nisu veslali budući da su bili i u sastavu skul reprezentacije u Zagrebu pa smo nakon njihovog odličnog izdanja u subotu odlučili da ih poštedimo – bio je komentar selektora srpske veslačke reprezentacije Nebojše Ilića.

Inače, takmičenje u Italiji je bila i Izborna regata za naše reprezentativce. Naime, nakon analize postignutog na njoj stručni štab veslačke reprezentacije Srbije na čelu sa Nebojšom Ilićem će odrediti sastav za Evropsko prvenstvo u Sevilji krajem maja i Mediteranske igre u Mersinu u junu.

– S obzirom na sve viđeno do sada Stojić i Beđik pokazali da su trenutno prvi naš dvojac. Po kvalitetu pokazanom, kako u Zagrebu tako i Piadeluku, Đerić i Vasić su trenutno obezbedili status drugog dvojica dok ćemo kroz treninge odlučiti ko će biti treći. U svakom slučaju u Sevilji će, kada su rimenaši u pitanju, nastupiti dvojac bez kormilara i četverac bez kormilara. Takođe, nastup na šampionatu Starog kontinenta već su obezbedili Marko Marjanović i Aleksandar Filipović u dubl skulu – zaključio je Ilić.