Zvezda najuspešnija na otvaranju sezone

U subotu, 20. aprila 2013, na Adi Cigalniji uz rekordan broj posada održano prvo zvanično veslačko takmičenje u Srbiji u ovog godini Prva regata Kupa Srbije

Vrpca veslačke sezone u Srbiji biće presečena je u subotu, 20. aprila 2013, na Savskom jezeru (Ada Ciganlija). Na prvom zvaničnom takmičenju na vodi u našoj zemlji ove godine - Prvoj regati Kupa Srbije, koje je okupilo rekordan broj posada, za medalje su se borili veslači i veslačice u svim uzrasnim kategorijama - pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj, seniorskoj i konkurenciji veteran i to u skifu, dubl skulu, dvojcu bez kormilara, četverac skulu i četvercu bez kormilara. Nakon celodnevnog izuzetno zanimljivog i neizvesnog takmičenja, koje je okupilo veliki broj ljubitelja veslanja, najuspešniji je bio Veslački klub Crvena zvezda čiji su članovi osvojili 15 medalja od toga sedam zlatnih, pet srebrnih i tri bronzane.

Na drugom mestu u ukupnom skoru bilo je Čurug sa pet zlatnih medalja, četiri srebrne i jednom bronzanom, dok je Grafičar sa po dve zlatne i srebrne zauzeio treće mesto.