Snaga veslačkog podmlatka

U subotu, 16. maja 2015, na Adi Ciganliji održano Prvo kolo Omladinske lige Srbije, veoma značajnog takmičenja za najmlađe veslače i veslačice. Epitet najuspešnijeg kluba pripao Crvenoj zvezdi

U subotu, 16. juna 2015. počela je Omladinska liga Srbije, takmičenje Veslačkog saveza Srbije koje se prethodnih godina pokazalo kao izuzetno značajno za veslački podmladak i koje je još jednom pokazalo da srpsko veslanje ne mora da brine za budućnost. Po prelepom vremenu i u odličnoj organizaciji tehničkog organizatora prvog kola Veslačkog kluba Grafičar viđeno je mnogo zanimljivih i neizvesnih trka, a pioniri i kadeti iz svih 12 srpskih klubova – Begeja 1883, Galeba, Grafičara, Danubiusa 1885, Zrenexa, Palića, Partizana, Save, Smedereva, Crvene zvezde, Tamiša i Čuruga su se još jednom prikazali u lepom svetlu. Kada se podvukla crta epitet najuspešnijeg kluba pripao je Crvenoj zvezdi čiji su veslači i veslačice osvojili sedam odličja, od toga četiri zlatna, dva srebrna i jedno bronzano. Drugo mesto po uspešnosti pripalo je svojevrsnom domaćinu takmičenja Grafičaru koji je, poput Zvezde, izlio sedam medalja – dva zlata, jedno srebro i četiri bronze. Sa dva najsjajnija odličja i jednim srebrnim Galebu je pripalo treće mesto u ukupnom plasmanu. Pored tri pomenuta kluba do postolja na Savskom jezeru stigli su i Čurug, Danubius 1885, Smederevo, Partizan i Palić.

Zadovoljan viđenim na otvaranju takmičenja u Omladinskoj ligi Srbije bio je direktor Grafičara Lazo Pivač.

– Sve je proteklo u najboljem redu i nadam se da je preko 150 veslača i veslačica iz 12 domaćih klubova zadovoljno organizacijom napustilo Savsko jezero. Svi organizacioni segmenti funkcionisali su na najvišem nivou, a posebno smo srećni što nas je vreme maksimalno poslužilo. Srpsko veslanje je još jednom pokazalo da ima izuzetno nadaren podmladak. Viđeno je mnogo zanimljivih i borbenih trka, od toga čak 12 finala, a svi gledaoci su mogli da uživaju u svim čarima veslačkog sporta – kazao je Lazo Pivač.

Naredno, drugo, kolo Omladinske lige Srbije na programu je 20. juna u Čurugu, a treće 17. oktobra u Novom Sadu.

Kompletne rezultate Prvog kola Omladinske lige Srbije možete preuzeti OVDE