Uspešno organizovan još jedan BIR

U nedelju, 3. maja 2015, održan drugi, poslednji, dan Beogradske internacionalne regate Trofej Beograda koja je ove godine okupila preko 400 veslača i veslačica iz četiri zemlje

U nedelju, 3. maja 2015, na Adi Ciganliji stavljena je tačka na tradicionalnu međunarodnu Beogradsku internacionalnu regatu – Trofej Beograda, koja je ove godine okupila preko 400 veslača i veslačica iz četiri zemlje – Srbije, Hrvatske, Bugarske i Turske. Drugog dana jedne od najboljih i najkvalitetnijih regata u regionu, čija istorija seže u osamdesete godine prošlog veka, domaći takmičari su ponovo osvojili najviše odličja. U jedinoj disciplini u kojoj je i reprezentacija Srbije imala predstavnika Jovana Arsić je osvojila zlato u ženskom seniorskom skifu. U finalu naša veslačica, koja je propustila poslednju Izbornu regatu i koja se zbog toga ogledala na ovom takmičenju, trijumfovala je s vremenom 8:25,15 ispred velike nade hrvatskog veslanja Tute Lee Stojaković koja je s rezultatom 8:30,79 bila druga. Bronzana medalja pripala je članici Danubiusa 1885 Milici Slijepčević (8:35,67).

– I ove godine smo imali veliki broj učesnika i drago nam je zbog toga. Ovu priliku koristim da se zahvalim glavnim pokroviteljima Beogradske internacionalne regate – Trofej Beograda, Gradu Beogradu, Ministarstvu omladine i sporta, Gradskom sekretarijatu omladine i sporta kao i Javnom preduzeću „Ada Ciganlija“. Takođe, zahvaljujem se i celom tehničkom organizacionom timu koji je ponovo bio na visini zadatka – kazao je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović.

Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda bila je i poslednja kriterijumska regata i za sastav juniorske reprezentacije za Evropsko prvenstvo za juniore u Češkoj 23. i 24. maja. Drugog dana pod lupom su bili dubl i četverac skulovi i četverci bez kormilara.

– Bez obzira na rezultate na Beogradskoj internacionalna regati – Trofeju Beograda odlučili smo da konačan sastav juniorske reprezentacije za Evropsko prvenstvo u Račicama odredimo posle još jedne Izborne regate. Ona će biti održana u subotu, 9. maja na Savskom jezeru, a veslaće skifovi, dubl skulovi, četverac skulovi i četverci sa kormilarom. Takođe, još ćemo izvagati za Marka Ristića i Zorana Rajića, koji su u subotu ispunili plasmansku i rezultatsku normu u dvojcu bez kormilara, da li će u Češkoj veslti u ovom čamcu ili u četvercu bez kormilara – kazao je član selektorske komisije i selektor juniora Dejan Guslov.

Kompletne rezultate drugog dana Beogradske internacionalne regate – Trofeja Beograda možete preuzeti OVDE