Novo priznanje za srpsko veslanje Nebojša Jevremović u IO OKS

Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović izabran za člana Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije

U četvrtak, 16. aprila 2015, u hotelu „Zira“ u Beogradu održana je Četvrta redovna sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije na kojoj je srpsko veslanje dobilo svojevrsno priznanje. Naime, generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović izabran je za člana Izvršnog odbora OKS. Pored Jevremovića novi članovi IO OKS postali su I Iva Popović, predsednica Saveza za sinhrono plivanje, i Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije. Nakon završetka sednice Skupštine održana je i XXVIII sednica Izvršnog odbora OKS na kojoj je konstituisan Izvršni odbor u izmenjenom i dopunjenom sastavu.

– Moj izbor za člana Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije je veliko priznanje, kako za mene lično, tako i za celokupni rad Veslačkog saveza Srbije i njegov odnos prema ostalim granskim saveza, članovima OKS. Zahvaljujem se na pruženom poverenju najznačajnije sportske organizacije u zemlji i trudiću se da ga opravdam. Naš zajednički cilj jeste da svim olimpijskim sportovima u zemlji, kroz poštovanje kriterijuma i smernica, obezbedimo što bolje uslove za pripreme i takmičenja i da tako doprinesemo da se što veći broj sportista i sportiskinja plasira na Olimpijske igre u Riju, a da potom na ovom takmičenju i nadmaše broj medalja iz Londona 2012 – kazao je Nebojša Jevremović.