Još šest medalja u Zagrebu

Drugog dana Internacionalne regate Croatia Open u Zagrebu zlatne medalje osvojili četverac bez kormilara Nenad Beđik, Miloš Vasić, Nikola Stojić, Radoje Đerić i dvojac bez kormilara Veselin Savić, Dušan Bogičević, srebra četverac bez kormilara Goran Jagar, Igor Lončarević, Dušan Milovanović, Miljan Vuković, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović i dubl skul za lake veslače Miloš Stanojević, Marko Jošić, a bronzu ženski dubl skul Jovana Arsić, Milica Slijepčević. Trijumf Andrije Šljukića i Igora Đerića u B finalu dubl skula

Posle šest medalja prvog dana, srpski veslači i veslačice osvojili su još šest odličja drugog dana 32. internacionalne regate Croatia Open, koja je 11. i 12. aprila održana na jezeru Jarun u Zagrebu. U nedelju, 12. aprila 2015, srpski veslački tim, koji je u Zagrebu imao prvu Izbornu regatu za Evropsko prvenstvo u Poznanju krajem maja, osvojio je dva zlata, tri srebra i jednu bronzu. U finalu četveraca bez kormilara tirjumfovala je srpska posada Nenad Beđik, Miloš Vasić, Nikola Stojić, Radoje Đerić kojoj je zlato doneo rezultat od 6:10,37. Drugo mesto pripalo je drugom srpskom četvercu bez kormilara Goran Jagar, Igor Lončarević, Dušan Milovanović, Miljan Vuković koji je trku završio s vremenom 6:22,84.

Marko Marjanović i Aleksandar Filipović osvojili su srebrnu medalju u dubl skulu. Naš čamac je u finalu postigao vreme od 6:19,50, što je bilo za oko osam sekundi slabije od svetskih prvaka iz Amsterdama 2014. braće Sinković iz Hrvatske kojima je pripalo zlato. Mlađi seniori Andrija Šljukić i Igor Đerić trijumfovali su u B finalu ove discipline s vremenom 6:33,81. Do srebra je stigao i srpski dubl skul za lake veslače Miloš Stanojević, Marko Jošić. Naš čamac je finalu ove discipline izveslao za 6:44,03. Posle bronze prvog dana dvojac bez kormilara Veselin Savić, Dušan Bogičević, koji je jedini od srpskog posada nastupio u ovoj disciplini drugog dana, osvojio je zlatno odličje s vremenom 6:33,34. Jovana Arsić i Milica Slijepčević osvojile su bronzu u ženskom dublu skulu s vremenom 7:26,98.