U Zagrebu prvi krug izbora za Poznanj

Kandidati za sastav veslačke reprezentacije Srbije od 11. do 12. aprila 2015. učestvuju na Internacionalnoj regati Croatia Open 2015 u Zagrebu koja će predstavljati prvu Izbornu regatu za sastav nacionalnog tima za Evropsko prvenstvo u Poznanju krajem maja

Kandidati za sastav srpske veslačke reprezentacije 11. i 12. aprila imaće prvu zvaničnu proveru na vodi u 2015, koja će ujedno predstavljati i prvu Izbornu regatu za sastav državnog tima za Evropsko prvenstvo za seniore u Poznanju krajem maja. Pošto će tradicionalna Internacionalna regata „Croatia Open 2015“ u Zagrebu biti važan skener za sastav državnog tima u petak, 10. aprila, u Hrvatsku putuje, sa izuzetkom povređene Ivane Filipović i bolesne Ive Obradović, kompletan srpski veslački tim predvođen članovima selektorske komisije Nebojšom Ilićem, Dejanom Guslovim i Petrom Ibročićem i trenerima reprezentacije Oleksandrom Fedotovim i Sašom Mimićem. Prvog dana regate u glavnom gradu Hrvatske u subotu, 11. aprila, na stazi će se naći Dušan Slavnić, Andrija Šljukić i Igor Đerić koji će veslati u skifovima konkurencije mlađih seniora.

U konkurenciji starijih seniora prvog dana us skifovima će se ogledati Jovana Arsić, Marko Marjanović i Aleksandar Filipović, u istoj disciplini nastupiće i laki veslači Miloš Stanojević, Marko Jošić i Petar Jovanović, dok će Srbija u konkurenciji dvojac bez kormilara imati čak pet posada. Jednu će činiti Miloš Vasić i Nenad Beđik, drugu Veselin Savić i Dušan Bogičević, treću Nikola Stojić i Goran Jagar, četvrtu Igor Lončarević i Radoje Đerić, a petu Miljan Vuković i Dušan Milovanović. Drugog dana regate Marko Marjanović i Aleksandar Filipović će nastupiti u dubl skulu, dok će o sastavima ostalih posada odluka biti doneta na licu mesta, posle i na osnovu rezultata prvog dana.

– Izuzev povređene Filipovićeve i bolesne Obradovićeve, koja je nažalost dobila viremiju pre tri dana, u Zagreb putujemo u najjačem sastavu. Za sve reprezentativne kandidate „Croatia Open 2015“ biće prva izborna regata za sastav nacionalnog tima za Evropsko prvenstvo u Poznanju krajem maja. Iza nas je period odličnog rada, a ostaje da se vidi kakvi će biti prvi rezultati na nekom takmičenju na vodi. U svakom slučaju posle Zagreba uslediće analiza, a nakon toga krajem maja u Beogradu biće organizovana i drugu Izborna regata. Posle toga biće određeni čamci za šampionat Starog kontinenta koji će generalnu probu za ovo takmičenje imati na Svetskom kupu na Bledu od 8. do 10. maja. Naravno, ukoliko se desi da pred Bled imamo još neku dilemu oko posada za Evropsko prvenstvo ovo takmičenja bismo iskoristili da rešimo i poslednju nedoumicu – kazao je član selektroske komisije Veslačkog saveza SrbijeNebojša Ilić.

Pored seniora Srbije na „Croatia Openu 2015“ učestvovaće i brojan veslački podmladak koji će, braneći boje svojih klubova, imati važan test za sastave mlađih nacionalnih selekcija.