Rajić u repesažu

Zoran Rajić nije uspeo da se plasira direktno u polufinale Olimpijskih igara mladih u Nankinku pošto je zauzeo drugo mesto u prvoj grupi kvalifikacija

Naš skifista Zoran Rajić nije uspeo da se direktno plasira u polufinale Olimpijskih igara mladih koje su u noći između subote i nedelje počele u Nankingu. Rajić je u prvoj grupi kvalifikacija s vremenom 3:25,93, što je ukupno četvrto vreme kvalifikacija, zauzeo drugo mesto sa samo 82 stotinke zaostatka za čamcem Kube (3:25,11) koji se plasirao među 12 najboljih. Priliku za plasman u polufinale naš skifista će tražiti kroz repesaž koji je na programu u ponedeljak u 4,40 č po našem vremenu. Iz ove grupe kvalifikacija u repesaž su otišli i čamci Uzbekistina, Norveške, Perua i Zibmavbea. Direkto u polufinale iz ostalih grupa kvalifikacija plasirale su se Azerbejdžan (3:25,47) iz druge grupe, Kanada (3:28,47) iz treće i Nemačka (3:26,06) iz četvrte.

– Konkurencija je bila jaka, u grupi sam imao Kubanca koji je stigao do 1/4 finala nedavno održanog Svetskog prvenstva i on me je dobio za 82 stotinke. U repesažu imam četiri čmca, a dalje prolaze prva dva. Ja sam spreman, gledao sam rezultate ostalih protivnika koji će veslati sa mnom u grupi u repesažu i nadam se da ću proći u polufinale – rekao je nakon trke Zoran Rajić.

U repesažu Rajić će veslati sa čamcima Zimbabvea, Belgije, Australija i Indonezije a dva provoplasirana čamca će izvaditi “vizu” za polufinale koje je na programu u utorak od 5 časova po našem vremenu. Final i B finale je dan kasnije.