Sa šest posada u Amsterdam

Na Svetskom prvenstvu za seniore u Holandiji od 23. do 31. avgusta boje Srbije će braniti dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, dvojac bez kormilara Dušan Bogičević, Veselin Savić, četverac bez kormilara Radoje Đerić, Nikola Stojić, Miloš Vasić, Nenad Beđik i skif za lake veslače Miloš Stanojević u muškoj, odnosno skif Ivana Filipović i dvojac bez kormilara Iva Obradović, Jovana Arsić u ženskoj konkurenciji

Na najjačem i najznačajnijem veslačkom događaju u 2014. – Svetskom prvenstvu za seniore u Amsterdamu od 24. do 31. avguta boje Srbije će braniti 12 veslača i veslačica u šest čamaca. U muškoj konkurenciji veslaće dubl skul Marko Marjanović (Partizan), Aleksandar Filipović (Smederevo), dvojac bez kormilara Dušan Bogičević, Veselin Savić (Smederevo), četverac bez kormilara Radoje Đerić, Nikola Stojić, Miloš Vasić, Nenad Beđik (Partizan) i skif za lake veslače Miloš Stanojević (Tamiš), a u ženskoj skif Ivana Filipović (Danubius 1885) i dvojac bez kormilara Iva Obradović (Danubius 1885), Jovana Arsić (Zrenex). Rezerva će biti Goran Jagar (Partizan).

Srpska ekspedicija, koju će pored takmičara činiti i članovi selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić, Dejan Guslov i Petar Ibročić kao i treneri reprezentacije Oleksandar Fedotov i Saša Mimić, put Holandije kreće 21. avgusta. Sve naše posade imaće kvalifikacione trke u nedelju 24. avgusta, izuzev dubl skula koji na šampionatu startuje dan kasnije. U dubl skulu je prijavljeno 26 čamaca, u dvojcima bez kormilara 24 u muškoj, odnosno 15 u ženskoj konkurenciji, u četvercu bez kormilara 17, u skifu za lake veslače 29, koliko ih je i u ženskom skifu.