Rekordi Stojića i Beđika u dvojcu i Đerića u skifu

Srpska veslačka reprezentacija Srbije odradila prvi zvanični test na vodi u 2013.

Nakon više od tri i po meseca bazičnih priprema srpska veslačka reprezentacija je u sredu, 13. marta, imala prvi zvanični test na vodi u 2013. Sudeći prema rezultatima na 6 km postignutim na Savskom jezeru (Ada Ciganlija) na pripremama je odrađen izuzetno dobar posao i naši reprezentativci i stručni štab sa elanom mogu da nastave da bruse formu za nastupajuću, izuzetno zahtevnu, sezonu. I u dvojcu i skifu zabeležena su najbolja vremena na ovoj deonici u istoriji srpskog veslanja. Ishodom testa bio je zadovoljan i selektor najboljih srpskih veslača Nebojša Ilić.

- Nakon završetka bazičnih priprema zvanični test na 6 km nam je poslužio i da napravimo presek dosadašnjeg rada. Imajući u vidu postignute rezultate možemo da budemo zadovoljni. U dvojicu Nikola Stojić i Nenad Beđik su bili superiorni oborivši dosadašnji rekord na 6 km za šest sekundi. Iako je očigledno da su ova dvojica veslača napredovalii i u tehnici ono što je donelo ovakav rezultat, nema nikakve sumnje, je to što su celi zimski period jako stabilno trenirali tako da ishod nije mogao da bude drugačiji. Drugi rezultat kada su dvojici u pitanju zabeležili su Goran Jagar i dojučerašnji lakić Miloš Tomić. Kada se ima u vidu da su obojica tokom zimskih priprema muku mučili, što sa povredama što sa bolešću, vreme na testu može se okarakterisati kao izuzetno. Otkako smo ih uparili čvrsto sam verovao da u ovakvoj kombinaciji mogu odlično da funkcionišu što su u sredu i pokazali, a siguran sam da će pravi kvalitet tek pokazati. Solidan rezultat u dvojcu su upisali i Milljan Vuković i Veselin Savić koji su po vremenu bili treći. Sve u svemu raduje činjenica da se, sudeći prema testu, pokazuje da imamo odlične kombinacije kako za dvojac tako i za četverac - istakao je Ilić.

I rezultati u skifu su bili na nivou.

- U skifu apsolutnu dominaciju je ostvario Radoje Đerić koji je popravio najbolje vreme na 6 km za čak 20 sekundi. Kao što je slučaj i sa Stojićem i Beđikom, Đerić je izvanredno odradio bazične pripreme i rezultat toga je vidljiv. Takođe, zadovoljan sam i rezultatima Miloša Vasića, Marka Marjanovića i Aleksandra Filipovića, a i kada su skuleri u pitanju pokazalo se da smo napravili odličan tim - rekao je Ilić.

Veslačka reprezentacija nastvalja u domovini sa treninzima. Krajem marta na programu je prva trka Izborne regate na 2 km. U aprilu slede regate u Hrvatskoj i Italiji nakon čega će stručni štab na čelu sa selektorom Nebojšom Ilićem doneti konačnu odluku o sastavu za prva dva velika takmičenja u ovoj godini - Evropsko prvenstvo u Sevilji krajem maja i Mediteranske igre u Turskoj u drugoj polovini juna.