Osmerac u repesažu

Osmerac Nikola Cvijetić, Igor Đerić, Dušan Slavnić, Nemanja Lečić, Miloš Milićević, Uroš Dimitrijević, Marko Ristić, Zoran Rajić, kormilar Mateja Jošić nije uspeo da se plasira direktno u finale Svetskog prvenstva za juniore u Hamburgu pošto je u svojoj grupi kvalifikacija zauzeo četvrto mesto. U petak na stazi sve tri srpske posade četverac skul i ženski skif u borbi za polufinale, osmerac u okršaju za finale

Srpski osmerac Nikola Cvijetić, Igor Đerić, Dušan Slavnić, Nemanja Lečić, Miloš Milićević, Uroš Dimitrijević, Marko Ristić, Zoran Rajić, kormilar Mateja Jošić nije uspeo da se plasira direktno u finale Svetskog prvenstva za juniore u Hamburgu. Naš čamac je u četvrtak, 7. avgusta 2014, svojoj prvoj trci u ovom sastavu s vremenom 5:50,97 zauzeo četvrto mesto u kvalifikacijama ove discipline pa će priliku za plasman među šest najboljih svetskih posada tražiti kroz repesaž koji je na programu u petak od 13,49 č. Prva dva mesta u ovoj grupi kvalifikacija i direktan plasman u finale obezbedili su čamci Holandije (5:44,54) i Italije (5:46,79), dok će trećeplasirana Velika Britanija (5:49,91) i petoplasirana Francuska (5:51,77), poput našeg osmerca, u repesaž.

– Pokušaćemo da do sutra popravimo neke stvari i da se plasiramo u finale. Momci su bili solidni a velika satisfakcija jeste da su pobedili Francuze, evropske prvake iz Belgije – kazao je trener ove posade Dušan Kovačević

Srpski osmerac je krenuo dobro. Posle prvih 500 metara bio na drugoj poziciji, ali je u narednoj četvrtini trke pao na treće mesto. U ulasku u poslednjih 500 metara bio je četvrti što je bio i njegov konačan plasman. Iz druge grupe kvalifikacija direktno u finale plasirale se se Nemačka (5:44,39) i Španija (5:50,41), dok će u repesaž Rusija (5:52,80), SAD (5:55,03) i Austrija (5:59,44).

Pored osmerca u petak na stazu izlaze i preostale srpske posade. Četverac skul Milan Mijić, Luka Vrbanski, Kristijan Stevanović, Filip Prodanović od 11,29 č veslaju u četvertfinalu šampionata u drugoj grupi sa posadama Litvanije, Kine, Belgije, Velike Britanije i Belorusije. Od 13,42 za svoje mesto u polufinalu boriti i Ljiljana Jošić u skifu. Naša skifiskinja je u četvrtoj grupi četvrtfinala gde će joj rivalke za jedno od prva tri mesta koja vode među 12 najboljih biti Tunis, Paragvaj, SAD, Francuska i Mađarska.