Četverac skul i Ljiljana Jošić direktno u četvrtfinale

Obe srpske posade četverac skul Milan Mijić, Luka Vrbanski, Kristijan Stevanović, Filip Prodanović i Ljiljana Jošić u skifu plasirale se direktno u četvrtfinale Svetskog prvenstva za juniore koje je u sredu, 6. avgusta 2014, počelo u Hamburgu. U četvrtak na stazu izlazi osmerac Nikola Cvijetić, Igor Đerić, Dušan Slavnić, Nemanja Lečić, Miloš Milićević, Uroš Dimitrijević, Marko Ristić, Zoran Rajić, kormilar Mateja Jošić koji od 12, 07 č vesla kvalifikacije

Obe srpske posade koje su izašle na stazu prvog dana Svetskog prvenstva za juniore, koje je u sredu, 6. avgusta 2014, počelo u Hamburgu uspele su da se direktno plasiraju u četvrtfinale šampionata. Četverac skul Milan Mijić, Luka Vrbanski, Kristijan Stevanović, Filip Prodanović je u drugoj grupi kvalifikacija s vremenom 6:27,58 zauzeo četvrto mesto i tako se sa prvoplasiranom Rumunijom (6:19,38), drugoplasiranom Francuskom (6:23,46) i trećeplasiranom Kinom (6:23,63) domogao najboljih 24. U ovoj grupe kvalifikacija poslednja dva mesta pripala su Litvaniji (6:31,81) i Južnoafričkoj Rebulici (6:31,95) pa će priliku za četvrtfinale morati da traže kroz repesaž. Naš čamac je od početka zauzeo četvrto mesto. Nakratko se, na polovini trke, probio na treću poziciju ali je na ulasku u poslednju četvrtinu trke ponovo bio četvrti i taj plasman je zadržao do kraja. Naši momci su direktnim plasmanom u četvrtfinale “kupili” sebi dan pauze budući da je bitka za polufinale u petak od 11,22 č.

I Ljiljana Jošić je već u kvalifikacijama prebrinula sve brige oko četvrtfinala. Naša skifiskinja je u prvoj grupi kvalifikacija osvojila treće mesto s vremenom 8:38,14 i sa prvoplasiranom Nemačkom (8:24,99) i drugoplasiranom Rusijom (8:36,02) “vizirala” plasman u četvrtfinale koje je na programu u petak od 13,21 č. Danska (8:42,17), Vijetnam (9:05,97) i Izrael (9:09,74) će u sutrašnji repesaž. Jošićeva je od samog starta izbila na drugu poziciju, tik iza čamca Nemačke, i to mesto je držala do ulaska u drugu polovinu trke. Međutim, tada ju je pretakao čamac Rusije pa je naša reprezentativka pala na treće mesto koje je sa sigurnošću držala do kraja.

U četvrtak, 7. avgusta, od srpskih posada na regatnoj stazi u Hamburgu naći će se samo osmerac Nikola Cvijetić, Igor Đerić, Dušan Slavnić, Nemanja Lečić, Miloš Milićević, Uroš Dimitrijević, Marko Ristić, Zoran Rajić, kormilar Mateja Jošić koji će od 12,07 č početi svoj nastup na planetarnom šamionatu. Naš čamac će veslati u prvoj grupi kvalifikacija sa posadama Francuske, Italije, Holandije i Velike Britanije. Dve prvoplasirane posade idu direktno u finale (nedelja, 15,30 č), dok će ostali čamci u repesaž u petak od 13,49 č.