Okršaj srpskih dvojaca u kvalifikacijama

U petak, 11. jula 2014, u Lucernu počinje Treći svetski kup na kojem Srbiju predstavljati šest posada dvojci bez kormilara Dušan Bogičević, Veselin Savić, odnosno Miloš Vasić, Nenad Beđik, dubl sklul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, skif za lake veslače Miloš Stanojević i dva ženska skifa Iva Obradović i Ivana Filipović

U petak, 11. jula 2014. u Lucernu počinje Treći, ujedno poslednji, ovogodišnji Svetski kup koji će okupiti 746 veslača i veslačica iz 44 zemlje. Srbiju će u Lucernu predstavljati šest posada koje su dobile svoje protivnike u kvalifikacijama. Led probija Miloš Stanojević koji će od 9,25 č veslati u trećoj grupi kvalifikacija skifa za lake veslače (prijavljeno 16 čamaca) u kojoj će se za jedno od dva mesta koja direktno vode u polufinale boriti sa čamcima Švajcarske1, Danske1, Grčke1 i Danske2. repesaž u ovoj discipline je u petak od 15,45 č.

Od 9,55 č u trećoj grupi kvalifikacija dvojaca bez kormilara (25) nastupiće oba srpska čamca u ovoj disciplini. Dušan Bogičević i Veselin Savić, odnosno Nenad Beđik i Miloš Vasić protivnike za prva tri mesta koja vode u četvrtfinale (petak 16,05 č) imaće čamce Rumunije i Južnoafričke Republike2. Marko Marjanović i Aleksandar Filipović će od 11,20 č veslati u četvrtoj grupi kvalifikacija dubl skula (20) gde će se za jedno od prva dva mesta koja direktno vode u subotnjo polufinale boriti sa posadama Australije2, Argentine, Hrvatske1 i Italije1. Repesaži u ovoj disciplini sun a programu u petak od 17 časova.

Naposletku na stazu izlaze dve naše predstavnice u Lucernu. Iva Obradović je u prvoj grupi kvalifikacija skifa (19) a za plasman u polufinale, u koja direktno idu dva prva čamca, boriće se od 12,25 č sa čamcima Republike Irske, Australije1, Litvanije i Italije. Ivana Filipović će za direktan plasman u polufinale veslati od 12,35 č u trećoj grupi kvalifikacija sa čamcima Australije2, Austrije, Velike Britanije i Nmačke 2. Repesaži u ženskom skifu su u petak od 17,45 č.