Zoran Rajić predstavlja srpsko veslanje u Nankingu

Zoran Rajić pobedio na Izbornoj regati na Srebrnom jezeru pa će od 16. do 28. avgusta predstavljati Srbiju u veslanju na Olimpijskim igrama mladih u Nankingu

Član Veslačkog kluba Smederevo Zoran Rajić predstavljaće srpsko veslanje na Olimpijskim igrama mladih od 16. do 28. avgusta 2014. u Nankinku (Kina), epilog je Izborne regate održane na Srebrnom jezeru u ponedeljak, 23. juna. U borbi za plasman na najveći sportski svetski događaj mladih našlo se čak osam srpskih skifista. Nakon kvalifikacija na 1.000 metara usledila je finalna trka u kojoj je Rajić ubedljivo trijumfovao s vremenom 3:21,00 i tako se dokopao “vize” za Kinu. Drugi u finalnom okršaju bio je Nemanja Lečić iz Crvene zvezde (3:25,00), a treći Igor Đerić iz Partizana (3:29,00).

– Rajić je izveslao jednu odličnu trku i potpuno zasluženo izborio svoje mesto na Olimpijskim igrama mladih. Izvanredno vreme koje je postigao od 3:21,00 je u rangu seniorskih rezultata i s pravom očekujemo da će se u Nankingu boriti za najviši plasman – kazao je član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije i selektor juniora Dejan Guslov.

Veslačko takmičenje u Nankingu održaće se od 17. do 21. avgusta. Učestovaće po 48 veslača i veslačica u dve discipline – skifu i dvojcu bez kormilara. Srbija je s obzirom na učinak prošle godine na Svetskom prvenstvu za juniore u Litvaniji, gde je osvojila srebro u skifu i bronzu u osmercu, dobila mesto u skifu. Pre četiri godine na Prvim olimpijskim igrama, koje su održane u Singapuru, srpsko veslanje su predstavljali Vuk Matović i Nikola Simović koji su u dvojcu bez kormilara zauzeli peto mesto. Pored veslanja na Olimpijskim igrama mladih za medalje, gotovo 4.000 sportista iz 204 zemlje, boriće se u još 29 sportova.