Trijumfalni kraj Stojića i Beđika u Ožibeleu

Srpski dvojac bez kormilara Nikola Stojić, Nenad Beđik pobedom u B finalu završio učešće na Drugom svetskom kupu u Francuskoj

Srpski dvojac bez kormilara Nikola Stojić, Nenad Beđik trijumfalno je završio svoj nastup na Drugom svetskom kupu koji je u nedelju, 22. juna 2014, završen u Francuskoj. Do druge pobede u Ožibeleu (prvu su ostvarili u kvalifikacijama) Stojić i Beđik su stigli u B finalu gde su s vremenom 6:40,99 prošli kroz cilj kao prvi i tako ovo takmičenje završili na visokom sedmom mestu. Posle našeg čamca kroz cilj su prošle Nemačka2 (6:41,43), Argentina2 (6:41,71), Kina (6:47,56), Azerbejdžan (6:49,69) i Finska (6:54,42).

Srpski dvojac bez kormilara je nešto slabije startovao. Posle prvih 500 metara bio je četvrti. Do druge polovine trke sustigao je i prestigao čamce Azerbejdžana i Argentine. U trećoj četvrtini trke pali su i Nemci pa su Stojić i Beđik u finiš ušli kao vodeći. Za razliku od polufinala, gde su u poslednjih 500 metara ispustili “vizu” za finale, ovoga puta naši reprezentativci su bili na visini zadatka zadršavši čelnu poziciju do kraja.

– Naš dvojac je izvesalo jednu dobru trku. U odnosu na polufinale ispravio je neke greške i nije dozvolio iznenađenje. Sve to je rezultiralo trijumfom u B finalu koje mu je donelo sedmo mesto na Svetskom kupu. U Srbiji nastavljamo pripreme za Svetski kup u Lucernu gde će se svi naši reprezentativci boriti za svoje mesto u timu za Svetsko prvenstvo u Amsterdamu krajem avgusta – kazao je član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić.