Pripreme u punom zamahu

Srpska veslačka reprezentacija, podeljana po grupama, u Kotoru i Tivtu i na pripremama u februaru na visini zadatka. Slede Državni šampionat na ergometrima i Izborna regata za Evropsko prvenstvo u Sevilji

Pripreme srpske veslačke reprezentacije Srbije su u punom zamahu. Podeljini po grupama sa svojim neposrednim rukovodiocima srpski reprezentativci pod visokim intezitetom u Kotoru i Tivtu bruse formu za nastupajuću, izuzetno zahtevnu, sezonu. Grupa koju vodi Aleksandar Ivković se 10. februara vratila sa Crnogorskog primorja gde ponovo ide već u petak. Tog dana iz Crne Gore vraća se Mimićeva grupa koja će se posle pet beogradskih dana ponovo obresti na moru. Skupina kojom rukovodi Dejan Guslov do kraja ove nedelje dolazi u Srbiju a put Crne Gore će ponovo 22. februara. Nedavno formirana grupa čiji je kormilar Oleksandr Fedotov i koja u svom sastavu ima mlađe seniore i juniore vraća se sa primorja 19. februara nakon čega će u zavisnosti i od školskih obaveza pojedinih veslača, budući da se radi i o juniorima, odrediti sastav za novu epizodu priprema u Crnoj Gori.

- Prezadovoljini smo do sada postignutim na pripremama u Crnoj Gori. U prethodnom periodu urađen je ogroman obim na vodi. Đerić i Vasić su pokazali veliki napredak u svakom smislu, a u tom pogledu uopšte ne zaostaju ni juniori Došljak i Šljukić. Došljak je odlično radio, maksimalno je ispunjavao sve zahteve ali je imao manju povredu. I Šljukić je bio na visokom nivou a u jednom trenutku je na vodi bio čak i brži od Došljaka. Sve u svemu sve ide i bolje od onoga što sam zamislio - kazao je Ivković o svojoj grupi i dodao o ostalim - I kada su ostale grupe u pitanju sve je gotovo pod konac. Svi maksimalno motivisano rade i ispunjavaju sve zadatke. Stojić i Jagar, koji i dalje ima, doduše, gotovo neprimetnih problema sa leđima, standardno su dobri, Tomić i Beđik odlično rade... Najbitnije je da su svi zdravi. I Miloš Stanojević, koji je imao uplalu pluća, oporavio se i potpuno se vratio treninzima.

Prvi naredni zvanički test reprezentativci će imati 24. februara kada je na programu Državno prvenstvo na ergometrima (2 km).

- Svi reprezentativci će učestvovati na šampionatu s tim što će oni koji budu bili u Crnoj Gori tamo odraditi takmičenje - pojasnio je Ivković i najavio još jedan veliki izazov koji se bliži - Poslednjeg dana marta imaćemo Izbornu regatu za Evropsko prvenstvo u Sevilji krajem maja na kojoj će svi reprezentativci u dva dana odraditi tri vezane trke na 2 km. Nakon toga bi stručni štab bi trebalo da formira posade, ili unutra grupa ili kombinovane, za prve regate u 2013.