Održana prva Izborna regata

Na Adi Ciganliji 29. i 30. marta 2014. održana prva ovogodišnja Izborna regata za seniore i seniore do 23 godine i test za juniore

Kandidati za sastav srpske veslačke reprezentacije proteklog vikenda na Adi Ciganliji imali su prvu Izbornu regatu za nastupajuću sezonu. Sve seniorske kategorije veslača i veslačica veslali su u skifovima, dvojcima bez kormilara, dubl skulovima i četvercima bez kormilara. Član selektorske komisije Nebojša Ilić u komentaru na regatu na Adi Ciganliji izrazio je žaljenje što nisu svi nastupili.

– Zbog bolesti prvu Izbornu regatu propustile su tri posade dvojaca bez kormilara –Nikola Stojić, Nenad Beđik, odnosno Dušan Bogićević, Veselin Savić kod muškaraca i Iva Obradović, Ivana Filipović kod žena. U obe trke dvojaca pobedili su Radoje Đerić i Miljan Vuković, dok je u skifu pre podne u subotu najbolji bio Miloš Vasić, a popodne Aleksandar Filipović. Kada je u pitanju dub skul Aleksandar Filipović i Marko Marjanović su očekivano potvrdili dominaciju, dok je kod četveraca najbolji bio čamac u sastavu Igor Lončarević, Radoje Đerić, Miljan Vuković, Goran Jagar – kazao je Ilić i dodao – Posebno bih pohvalio izdanja Igora Lončarevića u dvojcu bez kormilara te Martina Mačkovića i Nikolu Kekića u skifu. Njih trojica, prošlogodišnji juniori, pokazali da su više nego uspešno zakoračili u seniorsku konkurenciju. Postigli su solidne rezultate za A seniore a odlične kada je u pitanju konkurencija seniora do 23 godine.

Nakon prve Izborne regate kandidate za sastav reprezentacije očekuje druga već za dve nedelje kada će od 12. do 13. aprila učestvovati na Internacionalnoj regati Croatia Open u Zagrebu i Internacionalnoj regati „Memorial Paolo D’Aloja“ u Piediluku.

U subotu, 29. marta, na Adi Ciganliji test na 6 km sa tempom 26 u skifovima i dvojcima bez kormilara imali su i kandidati za juniorsku reprezentaciju. Najbolji rezultat u skifu postigao je Igor Đerić, u dvojcu bez kormilara Zoran Rajić i Marko Ristić, a u skifu za žene bez premca bila je Ljiljana Jošić.

Kompletne rezultate prve Izborne regate za seniore možete preuzeti OVDE

Kompletne rezultate testa juniora možete preuzeti OVDE