Zakazana Izborna skupština Veslačkog saveza Srbije

Na zahtev Izvršnog odbora, predsednik Veslačkog saveza Srbije Miljan Popović u sredu je raspisao Izbornu skupštinu naše „kuće veslanja“. Tom prilikom, biće izabrano novo rukovodstvo Veslačkog saveza Srbije, odnosno novi predsednik, potpredsednici, kao i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora

Na zahtev Izvršnog odbora, predsednik Veslačkog saveza Srbije Miljan Popović u sredu je raspisao Izbornu skupštinu naše „kuće veslanja“. Tom prilikom, biće izabrano novo rukovodstvo Veslačkog saveza Srbije, odnosno novi predsednik, potpredsednici, kao i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora.

 

Izborna sednica Veslačkog saveza Srbije, biće održana u nedelju, 18. avgusta 2024. godine, sa početkom u 11:00 časova, u sali za sastanke Kajakaškog saveza Srbije u Beogradu (Ada Ciganlija 10), sa sledećim predloženim

 

DNEVNIM REDOM:

 

1. Verifikacija mandata delegata članova Skupštine, utvrđivanje kvoruma sednice i određivanje zapisničara sednice na predlog Predsednika VSS.

2. Usvajanje dnevnog reda izborne sednice Skupštine.

3. Izbor tri člana komisije za glasanje – za izbor po jednog člana IO i NO putem žreba.

4. Razrešenje dužnosti članova Izvršnog odbora i članova Nadzornog odbora ili konstatovanje njihovih ostavki.

5. Izbor članova Izvršnog odbora.

6. Izbor članova Nadzornog odbora.

7. Razrešenje dužnosti Predsednika VSS i potpredsednika Saveza ili konstatovanje njihovih ostavki.

8. Izbor Predsednika VSS i potpredsednika Saveza.

9. Razrešenje dužnosti Miljana Popovića i Dušana Kovačevića funkcija zastupnika VSS.

 

Aktuelno rukovodstvo Veslačkog saveza Srbije izabrano je 20. avgusta 2020. godine, na mandat od četiri godine, a postupak za izbor novih rukovodilaca mora da se završi do isteka mandata sadašnjih čelnika.