Srpski veslači spremni za Pariz

U ponedeljak je u hotelu „Moskva“ u Beogradu održana konferencija za medije povodom odlaska srpskih veslača na Olimpijske igre u Pariz

U ponedeljak je u hotelu „Moskva“ u Beogradu održana konferencija za medije povodom odlaska srpskih veslača na Olimpijske igre u Pariz. Na konferenciji su se prisutnima obratili članovi olimpijskog veslačkog tima Srbije Martin Mačković, Jovana Arsić, Nikolaj Pimenov, kao i njihov trener Nikola Stojić.

Veslači su govorili o svojim pripremama, očekivanjima i ciljevima pred najveću sportsku smotru koja će se održati u Parizu u periodu od 26. jula do 11. avgusta.

Martin Mačković je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom i pripremama.

„Mislim da smo spremni. Dosta smo dobro radili ovaj poslednji period. Iako smo se Nikolaj i ja tek kvalifikovali pre mesec i po dana, nismo se previše takmičili zajedno, ali ovih poslednjih mesec dana je bilo odlično. U dobroj smo formi, zdravi smo, zadovoljan sam kako ide čamac i spremni smo da se trkamo sa svima“.

Nikolaj Pimenov je istakao važnost zdravlja i fokusa pred nastup na Olimpijskim igrama.

„Najbitnija stvar je da smo zdravi, fokusirani i da imamo jasan cilj. Čamac dobro ide, imamo dosta iskustva, trenirali smo zajedno celu zimu i verujem da smo spremni“.

 

Jovana Arsić naglasila je da pripreme teku u najboljem redu, ali da su naredne dve nedelje ključne.

„Mislim da sam dobro radila u prethodnom periodu, a ove završne dve nedelje su poput šlaga na torti. Nadam se da će sve ići u najboljem redu i da ćemo uspeti sve da odradimo kako treba. Što se tiče ciljeva, to ostavljam isključivo za sebe, ali najbitnije je da ostvarimo ono što je meni i mom timu bitno i da ostanemo fokusirani do kraja”.

Trener Nikola Stojić je izrazio puno poverenje u svoje veslače i uverenje da će pokazati svoj maksimum na najvećoj svetskoj sportskoj sceni.

“Prvo bih želeo da čestitam sportistima koji su se kvalifikovali za Olimpijske igre rezultatima koje su postizali ove i prošle godine. Zahvalio bih se Olimpijskom komitetu Srbije na podršci, predsedniku Božidaru Maljkoviću, potpredsedniku Žarku Zečeviću i generalnom sekretaru Đorđu Višackom. Predstoji nam još 16 dana u Parizu gde ćemo obaviti završne pripreme i nadam se da ćemo biti spremni za najbolje što možemo da postignemo.”

 

 

Tekst: Olimpijski komitet Srbije

Foto: OKS, VK Partizan