Najava veslačkih takmičenja na Palićkom jezeru

Državno prvenstvo u veslanju za kadete i juniore održava se 29. i 30. juna, a međunarodna regata „Vojvodina Open“ 6. i 7. jula

Ovih dana, ako ste u šetnji na obali Palića tu oko Veslačkog kluba Palić, prema peščanoj plaži, možete da primetite malo veću gužvu od uobičajene, mnogo više veslača i veliki broj čamaca.  Naime, tokom dve naredne nedelje na jezeru će moći  da se vidi preko stotinu mladih veslača, kadeta i juniora kako vredno treniraju za njima najvažnije takmičenje u godini - Državno prvenstvo u veslanju. Nekoliko naših veslačkih klubova (Veslački klub Partizan, Veslački klub Grafičar, Veslački klub Crvena Zvezda) odlučilo je da finalne pripreme budu na jezeru Palić, gde će se ove godine i održati Državno prvenstvo u veslanju za kadete i juniore. Organizatori takmičenja su Veslački savez Srbije, Veslački klub Palić, Sportski savez Srbije i Sportski savez grada Subotice, kao i „Park Palić“ i „Palić-Ludoš“. Pozivamo sve ljubitelje sporta a i sve ostale da dođu i podrže mlade nade veslačkog sporta u Srbiji. Za ovo državno prvenstvo rezervisan je poslednji vikend u junu mesecu. U subotu, 29.06.2024. godine, na jezeru Palić navijaćete za kadete i kadetkinje, a u nedelju, 30.06.2024. godine, za juniore i juniorke.

Samo nedelju dana nakon toga, 06.-07.07.2024. očekuje nas tradicionalno međunarodno veslačko takmičenje VOJVODINA OPEN 2024. koje će se organizovati na našem jezeru Palić. Ovo takmičenje takođe organizuje Veslački klub Palić uz pomoć Veslačkog saveza Vojvodine, Veslačkog saveza Srbije, Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza grada Subotice, kao i „Park Palić“ i „Palić-Ludoš“, Na ovom takmičenju očekujemo dolazak veslača iz Mađarske, Turske, Bugarske, Češke, Severne Makedonije. Dva vikenda veslanja na Paliću će biti pravo uživanje za sve ljubitelje ovog sporta. Pozivamo i sve ostale zainteresovane da nam se pridruže i navijaju za veslače Veslačkog kluba Palić. Kao i u svakom sportu podrška publike mnogo znači sportistima.

 

Tekst i fotografije: Veslački klub Palić