Srpski veslači osvojili bronzu na Evropskom juniorskom prvenstvu

Reprezentativci Srbije u veslanju, Sergej ČIPAK i Milan STEVANOVIĆ sa vremenom 6:59.63 osvojili su bronzanu medalju u dvojcu na Evropskom prvenstvu za juniore koje se ovog vikenda održava u Krušvicama u Poljskoj

Reprezentativci Srbije u veslanju, Sergej ČIPAK i Milan STEVANOVIĆ sa vremenom 6:59.63 osvojili su bronzanu medalju u "dvojcu" na Evropskom prvenstvu za juniore koje se ovog vikenda održava u Krušvicama u Poljskoj. Sergej Čipak je inače član Veslačkog kluba "Palić" iz Subotice, a Milan Stevanović Veslačkog kluba "Crvena Zvezda" iz Beograda. Sergeju i Milanu je za manje od sekunde izmakla srebrna medalja jer od njih za 59 stotinki bila bolja posada Grčke Konstantinos KARAGIANNIS i Dimitrios KOUTRAS (6:59.04). Prvo mesto u ovoj disciplini osvojili su Rumuni Mateus Simion COZMINCIUC i Fabrizio Alexandru SCRIPCARIU (6:48.33). Trener srpskog "dvojca" je Miloš Čudić.

Izuzetan nastup na Evropskom prvenstvu u Poljskoj imale su i ostale juniorske posade veslačke reprezentacije Srbije.

Srpski "četverac sa kormilarom" u sastavu Miloš LAVIRAC (Begej), Lazar ŽIVANOVIĆ (Smederevo), Milan CVETKOVIĆ (Crvena Zvezda), Lazar ĐURĐEVIĆ (Grafičar) i kormilar Aleksa ĆEVRIZ (Grafičar), osvojio je 4. mesto u Evropi sa vremenom 6:42.19. Srpskom "četvercu sa kormilarom" izmakla je bronzana medalja za svega 3 sekunde. Prvo mesto osvojili su Rumuni, drugo Italijani, a treće posada Turske. Trener srpskog "četverca sa kormilarom" je Stevan Stojanović.

Srpski "četverac bez kormilara" u sastavu Nemanja PETROVIĆ (Partizan), Todor SAMOUKOVIĆ (Grafičar), Aleksa VELJKOV (Partizan) i Ilija PANIĆ (Partizan) osvojio je 5. mesto (trener Goran Todorović), a srpski "skifista" Marko JANČIKIN (Tamiš) 13. mesto u Evropi (trener Ognjen Matijević).

Ovako dobar rezultat juniorskih posada koje su budućnost srpskog veslačkog vrhunskog sporta postignut je zahvaljujući stručnosti i iskustvu selektora srpske veslačke reprezentacije, Aleksandra Ivkovića, zatim profesionalnom radu trenera i posvećenošću sportista programu rada veslačke reprezentacije Srbije, kao i podršci koju Veslački savez Srbije pruža sportistima, trenerima i selektoru veslačke reprezentacije Srbije.

"Ovo je rezultat trogodišnjeg rada i podrške koju sportistima, trenerima i meni pruža Veslački savez Srbije. Sve čestitke sportistima i trenerima", kratko je prokomentarisao ovaj uspeh, odmah nakon osvojene bronzane medalje na Evropskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj, srpski selektor Aleksandar Ivković.

Čestitke sportistima, trenerima i selektoru uputilo je rukovodstvo Veslačkog saveza Srbije i ujedno najavilo dalju podršku celokupnoj veslačkoj reprezentaciji Srbije ali i nastavak uključivanja u program rada veslačke repreznetacije Srbije svih perpsektivnih veslača i veslačica i njihovih trenera kako bi se stvorila još veća baza za buduće uspehe na evropskim i svetskim šampionatima.


Foto: VSS