Baš nam prija Italija

U veoma jakoj konkurenciji, Jovana Arsić, za sada naš jedini predstavnik na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, u skifu je trijumfovala u oba takmičarska dana. Nikolaj Pimenov u subotu se popeo na najviše postolje posle pobede u skifu, dok je u nedelju na isto mesto poveo Martina Mačkovića (bronzanog u skifu prvog dana)

Zlatno sunce Italije podgrejalo je nade srpske veslačke reprezentacije na samom takmičarskom početku olimpijske godine. Prethodnog vikenda, na jezeru Pjediluko, održana je 38. Memorijalna regata Paolo d'Aloja, uz učešće troje naših veslača, koji su ukupno osvojili pet medalja, od čega čak četiri zlatne. U veoma jakoj konkurenciji, Jovana Arsić, za sada naš jedini predstavnik na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, u skifu je trijumfovala u oba takmičarska dana, što joj je donelo dva najsjajnija odličja. Nikolaj Pimenov u subotu se popeo na najviše postolje posle pobede u skifu, dok je u nedelju na isto mesto poveo Martina Mačkovića (bronzanog u skifu prvog dana), sa kojim je izveslao sjajnu finalnu trku u dubl skulu.

Uvertira iz snova za naše reprezentativce, članove beogradskog Partizana, koje ove sezone očekuju veliki izazovi. Naša najbolja veslačica, Jovana Arsić, potvrdila je da sa pravom očekuje da Pariz ovog leta može da bude kruna njene karijere, dok su Pimenov i Mačković pokazali da mogu da se nose sa najboljima i da sve spremniji dočekuju kvalifikacije za olimpijske vize, najpre u Segedinu, pa u Lucernu. Jedinu senku na sjajan nastup i uspeh naših najboljih veslača bacila je povreda Miloša Vasića, zbog koje je Nikolaj Pimenov prinudno uskočio i u dubl skul.

Zasluge, naravno, pripadaju i treneru srpskih reprezentativaca, bivšem olimpijcu Nikoli Stojiću.

- Nakon zimskih priprema, a pred sve izazove koji nas očekuju ove sezone, regata u Italiji nam je pokazatelj da smo na dobrom putu. Pimenov je izveslao odličnu trku, a zbog povrede Vasića koji sa Mačkovićem čini dvojac, odlučili smo da Martin vesla u disciplini skif. Obojica su pokazala da su spremna za predstojeću kvalifikacionu regatu za odlazak na Olimpijske igre, koja se krajem aprila održava u Mađarskoj. U prilog tome govori i podatak da je aktuelni olimpijski šampion zauzeo peto mesto. Jovana radi u istom ritmu i pokazuje visok nivo spremnosti za predstojeće Olimpijske igre – izjavio je za klupski sajt crno-belih Nikola Stojić, koji se još jednom zahvalio Olimpijskom komitetu Srbije na podršci koju pruža našim veslačima.

Stručni štab naše reprezentacije su, osim Nikole Stojića, činili još pomoćni trener Miloš Stanojević i fizioterapeut Milan Bosić.

 

 

D.A.