Podela po grupama odlična i logična odluka

Saša Mimić osvrnuo se na dosadašnje pripreme i rad grupe čiji je on rukovodilac a u kojoj su najiskusniji seniori Nikola Stojić, Goran Jagar, Miloš Tomić i Nenad Beđik

Saša Mimić je u novom konceptu priprema srpske veslačke reprezentacije Srbije rukovodilac grupe u kojoj su Nikola Stojić, Nenad Beđik, Goran Jagar, Miloš Tomić i juniori Igor Lončarević, Aleksandar Marinkovski, Aleksa Stanković i Aleksandar Beđik. Nakon gotovo dva meseca rada po ovom sistemu iskusni stručnjak je izrazio zadovoljstvo urađenim.

– Kada je reč o seniorima dosadašnji plan i program priprema su apsolutno ispunili Nikola Stojić i Nenad Beđik i oni su glavno merilo za napredak ove grupe budući da su od početka bili zdravi. Na poslednjem testu na vodi na Crnogorskom primorju imali su brzine u skifovima koje su u potpunosti zadovoljavajuće u ovom ciklusu. Goran Jagar je od samog početka imao problema sa leđima ali je sve sanirano i na naše veliko zadovoljstvo počeo je da radi maksimalnim kapacitetom. I Miloš Tomić je, prvo zbog bronhitisa a potom i zbog intervencije na kolenu, propustio deo priprema. Priključio nam se pre samo dva dana i se iskreno nadam da će i on, poput Jagara, uskoro početi da trenira punim kapacitetom – istakao je Mimić čijoj je grupi i u decembru i u januaru baza bilo hotel „Palma“ u Tivtu s kojim je Veslački savez Srbije od ove godine otpočeo saradnju. – Koristim ovu priliku da se zahvalim osoblju hotela „Palma“ na svemu. Svi su krajnje ljubazni i za sve što nam je neophodno izlaze nam u susret. Imamo maksimalne uslove kako za boravak tako i za rad.

U sastavu Mimićeve grupe su najiskusniji seniori s kojima je, kako kaže, veliko zadovoljstvo raditi.

– Rad sa najiskusnijim veslačima je možda najlakši pošto su ovo do sada prolazili mnogo puta. S druge strane možda i najodgovorniji jer se radi o takmičarima koji su do sada osvojili pregršt medalja i samim tim očekuju da u svakoj narednoj sezoni ponove ili nadmaše rezulate iz prethodne. U svakom slučaju atmosfera je najvišem nivou i svi smo usredsređeni na jedan cilj – spremiti se za narednu, izuzetno zahtevnu, sezonu najbolje moguće.

Mimić je na kraju „podvukao“ da je novi koncept priprema veslačke reprezentacije, koji podrazumeva rad po grupama, odlična, u isto vreme, logična odluka stručnog štaba.

– Broj vrhunskih veslača s kojima raspolažemo se naglo uvećao u prethodnih nekoliko godina. Proverenim snagama priključio se novi talas srpskog veslanja i sazrela je situacija da se napravi više kvalitetnih manjih grupa. Očekujem da će ovakav koncept priprema dati svoje rezultate već ove godine na najvećim takmičenjima koja nas očekuju, a tu pre svega mislim na Evropsko prvenstrvo u Španiji i Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji – zaključio je Mimić.