Dan 7: Borba za medalje u deset disciplina

Kraj dana obeležiće finalna takmičenja u disciplinama četverac muški i ženski (W4-, M4-) kao i četverac skul u muškoj i ženskoj kategoriji (W4x, M4x)

Subota će na Adi biti rezervisana za finalna takmičenja. Jutro započinje D finalom u disciplinama ženski  i muški dvojac (W2-, M2-), muški i ženski dubl skul za lake veslače i veslačice (LM2x, LW2x).

U C finalnim trkama definisaće se plasman veslača u disciplinama ženski i muški dvojac (W2-, M2-), ženski i muški dubl skul za lake veslače i veslačice (LW2x, LM2x) kao i u disciplini laki četverac u muškoj i ženskoj kategoriji (LM4), kao i muški četverac skul (M4x).

B finala tokom sutrašnjeg dana rezervisana su za sledeće discipline: miks dubl skul za paraveslače (PR2Mix2x), mešovoti četverac sa kormilarom za paraveslače (PR3Mix4+). Zatim slede trke u ženskom i muškom dvojcu (W2-, M2-),  dubl skul za lake veslačice i veslače (LW2x, LM2x), za kojima idu žesnki pa muški četverac (W4-, M4-).  Finalna B takmičenja završavaju se sa trkama u disciplinama  ženski i muški četverac skul (W4x, M4x).

Finala A planirana za subotu održaće se u sledećim disciplinama: paraveslači u miks dubl skulu (PR2Mix2x), četverac sa kormilarom za paraveslače (PR3 Mix4+).

Za njima će uslediti finale u disciplinama ženski i muški dvojac (W2-, M2-), kao i dubl skul za lake veslače i veslačice (LW2x, LM2x). Kraj dana obeležiće finalna takmičenja u disciplinama četverac muški i ženski (W4-, M4-) kao i četverac skul u muškoj i ženskoj kategoriji (W4x, M4x).

U ukupno deset disciplina danas će da budu podeljene medalje.