Dan 6: Arsićeva i Pimenov u borbi za finale SP 2023

Nakon skifista na vodu izlate polufinalisti muškog i ženskog dubl skula koji će se borti za plasman u finale Svetskog prvenstva, za kojima slede trke repesaža muškog i ženskog osmerca

Šesti dan Svetskog šampionata u Beogradu otvara polufinale paraveslača u disciplini muški skif  za kojim odmah slede polufinala u muškom i ženskom skifu. Naš Nikolaj Pimenov nastupa u drugoj grupi u stazi broj 2, a za protivnike ima takmičare iz Italije, Holandije, Novog Zelanda, Danske i Japana. U drugoj grupi ženskog skifa Jovana Arsić boriće se za plasman u finale protiv veslačica iz Španije, Bugarske, Novog Zelanda, Holandije i Nemačke.

Nakon skifista na vodu izlate polufinalisti muškog i ženskog dubl skula koji će se borti za plasman u finale Svetskog prvenstva, za kojima slede trke repesaža muškog i ženskog osmerca.

Posle pauze, od 13 časova i 5 minuta uslediće trke u D i C finalu u disciplinama skif za lake veslače (naša Sofija Kocanović vesla u C finalu), a nedugo zatim i  B i A finala za lake skifiste. To su prve discipline u kojima će da budu dodeljene medalje. Za kraj šestog dana zakazane su i finalne trke u još nekim disciplinama za paraveslače i lake veslače.