Dan 5: Vreme je za polufinalne trke

Zbog mogućnosti nepovoljnih vremenskih prilika koje Svetska veslačka federacija kontinuiramo prati došlo je do malih promena u programu za peti dan takmičenja

Kako šampionat odmiče na Adi Ciganliji i regatnoj stazi sve je veća neizvesnost. Četvrtak će biti obeležen polufinalnim trkama u brojnim disciplinama.

Zbog mogućnosti nepovoljnih vremenskih prilika koje Svetska veslačka federacija kontinuiramo prati kako bi obezbedila podjednake uslove za sve posade i reprezentacije koje učestvuju na šampionatu došlo je do malih promena u programu za peti dan takmičenja.

Izvršni komitet Svetske veslačke federacije odlučio je da da prioritet kvalifikacijama za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine tako da je odlučeno je da se takmičenje tokom sutrašnjeg dana odvija po sledećem rasporedu:

• Polufinale A/B u disciplini laki muški skif (LM1x i LW1x) biće pomereni na kraj polufinalne sesije AB sa početkom u 12:15 časova.

• Polufinale A/B  u disciplinama ženski dvojac (W2-), muški dvojac (M2-), laki ženski dubl skul (LW2x), laki muški dubl skul (LM2x), ženski četverac (W4-), muški četverac (M4-), ženski četverac skul (W4x) i muški četverac skul (M4x) biće prebačeni na početak takmičarskog dana, od 9:35 sati.

• Polufinale C/D i finala H, G, F i E počeće u 15:05 časova i intervali su smanjeni na 5 minuta.

FISA će kao i do sada nastaviti da pažljivo prati vremenske prilike i unese dalje izmene u program ukoliko to uslovi budu zahtevali, a potom i objaviti eventualno ažurirani program.