Ambasadori gosti VSS na Svetskom prvenstvu

Veslački savez Srbije u poslednjih nekoliko dana posetili su ambasadori Kube Leyde Ernesto Rodriguez Hernandez, ambasador Južne Koreje Li Đeung i ambasador SAD Kristofer Hil

Ambasador Južne Koreje u poseti kampu na Adi Ciganliji

Osim pažnje javnosti, Svetsko prvenstvo u veslanju koje se održava u Beogradu privlači veliku pažnju i diplomatskih predstavnika u našoj zemlji. Veslački savez Srbije u poslednjih nekoliko dana posetili su ambasadori Kube Leyde Ernesto Rodriguez Hernandez, ambasador Južne Koreje Li Đeung i ambasador SAD Kristofer Hil.

Diplomatski predstavnici su, prema rečima Dušana Kovačevića, predsednika IO VSS, imali želju da vide svoje sunarodnike i pruže im podršku na takmičenju.

- Zanimalo ih je gde su smešteni veslači iz njihovih zemalja, da razgovaraju sa njima i isprate trke u kojima učestvuju. Ambasador Južne Koreje Li Đeung je sa nama ispratio trku u kojoj su učestvovali takmičari iz ove zemlje, a potom se koreanskim sportistima pridružio u veslačkom centru. Povodom održavanja Svetskog prvenstva, danas će supruga ambasadora SAD organizovati prijem u ambasadi. Reprezentacija SAD je, inače, sa oko stotinu predstavnika, najbrojnija na takmičenju – kazao je Kovačević.

Ambasador SAD, Kristofer Hil

Predsednik  IO VSS je naglasio da se Savez trudi da diplomatske predstavnike stranih država dočeka kao dobar domaćin.

-  Sve diplomate koje nas posećuju, a posebno oni iz dalekih zemalja, izuzetno su zadovoljni i srećni što imaju priliku da se sretnu sa svojim reprezentativcima i sunarodnicima ovde u Srbiji i to na jednoj ovako impresivnoj manifestaciji kao što je Svetsko prvenstvo u veslamju – dodao je Kovačević.

Ambasador Kube u poseti Veslačkom savezu Srbije

Zanimljivo je da je ambasadoru Kube Hernandezu ovo druga poseta Savezu od početka Svetskog prvenstva. Prva poseta, neposredno pred početak Svetskog prvenstva, organizovana je pošto je Hernandez izrazio želju da poseti VSS kojem je dodeljena organizacija najvećeg veslačkog takmičenja na svetu. On je tada Savez posetio sa pomoćnikom srpskog ministra sporta dr Mirkom Kantarom.

Ambasador Kube je tada sa domaćinima obišao regatni centar i Adu Ciganliju naglašavajući da je prvi put posetio omiljeno beogradsko izletište i da je oduševljen onim što je video.

Ovoga puta, on je sa predstavnicima VSS ispratio nastup kubanskog dubla koji je pobedio u svojoj grupi. Ambasador Hernandez nije krio oduševljenje rezultatom koji su postigli takmičari njegove zemlje.