Dan 1: Sofija Kocanović ide u repesaž

Kocanović nije uspela da se plasira u polufinale discipline skif za lake veslačice na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Zauzela je četvrto mesto (8:42.22), a protivnice su joj bile predstavnice Angole, El Salvadora, Holandije i Francuske

Sofija Kocanović nije uspela da se plasira u polufinale discipline skif za lake veslačice na Svetskom prvenstvu u Beogradu. U prvoj kvalifikacionoj grupi zauzela je četvrto mesto (8:42.22), a protivnice su joj bile predstavnice Angole, El Salvadora, Holandije i Francuske. Novu šansu za plasman u polufinale imaće u repesažu. U ovoj disicplini ukupno je bilo četiri grupe sa po pet predstavnica (ukupno 20 takmičarki). Dve prvoplasirane takmičarke iz svake grupe, po propozicijama, direktno ostvaruje plasman u polufinale takmičenja.

Sofija Kocanović (19) je reprezentativka Srbije dve godine. Na ovom Svetskom prvenstvu veslala je u Razvojnom programu (Development Program) Svetske veslačke federacije (FISA). Pre dve godine bila je treća na Balkanskom prvenstvu u disciplini dubl skul u juniorskoj konkurenciji. Iste godine okitila se zlatnom medaljom na državnom prvenstvu u dubl skulu za seniorke. 


Foto: VSS