Dan 1: Sve srpske posade u kvalifikacijama

U nedelju je na programu je 38 kvalifikacionih trka u 7 disciplina, takmičenje počinje u 9:30, a završava se oko 14 časova. Na stazu će i svi srpski predstavnici, a na Svetskom šampionatu nas predstavlja šestoro takmičara u četiri discipline

Svetsko prvenstvo u Beogradu može da počne. U subotu je održan žreb, posle kojeg je poznata tačna satnica održavanja trka za prva tri dana takmičenja. Prvog, u nedelju, na programu je 38 kvalifikacionih trka u 7 disciplina, takmičenje počinje u 9:30, a završava se oko 14 časova. Na stazi će da se nađu i svi srpski predstavnici, a podsećamo da nas na Svetskom šampionatu predstavlja šestoro takmičara u četiri discipline.

Nikolaj Pimenov u muškom skifu veslaće u četvrtoj kvalifikacionoj grupi, koja startuje u 9:51. Za direktan plasman u četvrtfinale potrebno je da osvoji jedno od prva dva mesta. Jovana Arsić u ženskom skifu na stazu izlazi u 11:01, jer je u šestoj grupi kvalifikacija. Jovana za četvrtinu finala mora da izvesla jedno od tri najbolja vremena u grupi. Dvojac Vasić-Mačković veslaće u petoj grupi od 13:22, a odmah u sledećoj trci, u 13:29, kreće dubl skul Filipović-Beđik u prvoj kvalifikacionoj grupi. Cilj obe posade je jedna od četiri najbolje pozicije u grupi, jer one direktno vode u četvrtinu finala.


Sve trke uživo možete da pratite putem LIVE TRACKER linka na sajtu Svetske veslačke federacije:

https://worldrowing.com/event/2023-world-rowing-championships/

 

Ulaznice za Svetsko prvenstvo možete da kupite preko sledećeg linka:

https://tickets.rs/tour/svetsko_prvenstvo_u_veslanju_2023_854