Završnica Kupa uvertira za Svetsko prvenstvo

Za nedelju je zakazano poslednje, četvrto kolo Kupa Srbije u veslanju, koje će ujedno da bude probno takmičenje pred početak onog najvećeg – Svetskog prvenstva za seniore

Nedelja je dan kada Ada Ciganlija, na kratko, prestaje da bude „beogradsko more“ i postaje epicentar svetskog veslanja. Naime, za drugi dan vikenda zakazano je poslednje, četvrto kolo Kupa Srbije u ovom olimpijskom sportu, koje će ujedno da bude probno takmičenje pred početak onog najvećeg – Svetskog prvenstva za seniore u Beogradu (od 3. do 10. septembra). Nedelju dana pre nego što Savsko jezero ispune čamci iz skoro 80 nacionalnih veslačkih federacija iz celog sveta, na regatnoj stazi Savskog jezera snage će da odmere veslači svih starnosih kategorija iz 15 domaćih klubova, sa čak 170 prijavljenih posada, odnosno više od 300 takmičara.

Za ovogodišnje takmičenje u Kupu Srbije boduju se samo rezultati kadetskih posada, a u generalnom plasmanu vodi Crvena zvezda sa 80 bodova, ispred Partizana koji ima 50, Galeba sa 44 i Smedereva sa 40 poena. Upravo beogradski crveno i crno-beli imaju najviše prijavljenih čamaca za četvrto kolo Kupa Srbije, Zvezda 39, Partizan 34. Inače, u okviru ove regate veslaće se u svim starosnim kategorijama i to pioniri u sedam disciplina, kadeti i juniori u po devet, seniori u pet i veterani u dve discipline.

Takmičenje počinje u nedelju u 10 časova, kada su na programu kvalifikacione trke, dok finalne kreću u 13 časova. Za taj dan prognozira se sunčano i veoma toplo vreme, sa temperaturom do 38 stepeni. Organizator regate na Savskom jezeru je Veslački savez Srbije, uz podršku Ministarstva sporta Republike Srbije i tehničku podršku Javnog preduzeća Ada Ciganlija.

Na dan takmičenja možete da pogledate raspored i satnicu trka, a zatim i pratite rezultate, koji se pojavljuju „online“, odnosno odmah po završetku svake trke. Sve to dostupno je klikom na sledeći link:

 

 

https://vss-rezultati.furkisport.com/


 

 

D. A.