Predstavljena digitalna rešenja za veslanje

U toku prezentacije, jedan od zvaničnika Vlade Republike Singapur imao je priliku da lično iskusi doživljaj veslanja u zatvorenom, učestvujući u grupnom veslanju na animiranoj stazi singapurskog Marina zaliva, zajedno sa olimpijcima i osvajačima zlatnih medalja u veslanju

Prezentacija e-veslanja u Singapuru (Foto: worldrowing.com)

Tokom prve Olimpijske e-sport nedelje delegacija visokih rukovodilaca MOK-a, visokih zvaničnika Vlade Republike Singapur i Grada Singapura posetila je štand Svetske veslačke federacije u Singapurskom konferencijskom i izložbenom centru „Suntec“. Zvanice, među kojima je bio i potpredsednik MOK-a Ser Miang Ng, dočekao je Filip Ljubičić, član Svetskog veslačkog saveta i predsednik Komisije za dvoransko veslanje.

Delegaciju su činili i izvršni direktori kompanija koje su stvorile digitalna rešenja za veslanje, Teo Ridžen (Rowcave) i Alfred Kampenerts (EXR rešenje). Oni su imali priliku da predstave svoja individualna rešenja i „softver“, koji su dizajnirani da povećaju angažovanje, poboljšaju iskustvo, podstaknu učešće u ovom olimpijskom sportu i okupe globalnu veslačku zajednicu u digitalnom okruženju.

Delegacija je razgovarala sa veslačima i predsednikom Olimpijskog tima Singapura u veslanju o tome kako dvoransko veslanje može da se unapredi, a tema je bila i podrška daljem razvoju e-sport inicijative MOK-a.

U toku prezentacije, jedan od zvaničnika Vlade Republike Singapur imao je priliku da lično iskusi doživljaj veslanja u zatvorenom, učestvujući u grupnom veslanju na animiranoj stazi singapurskog Marina zaliva, zajedno sa olimpijcima i osvajačima zlatnih medalja u veslanju, Vilom Sačom (Velika Britanija), Metjuom Britanom (Južna Afrika) i Joan Poh (Singapur).

- Bilo je fantastično ugostiti svetsko sportsko rukovodstvo na našoj izložbi – rekao je Filip Ljubičić nakon posete potredsednika MOK-a. – Prezadovoljni smo što smo sa njima mogli da podelimo ogromne mogućnosti koje dvoransko veslanje može da pruži milionima ljudi širom sveta. Uvereni smo da dvoransko veslanje ima svetlu budućnost u okviru e-sport inicijative MOK-a i radujemo se razvoju njenog punog potencijala u bliskoj saradnji sa Međunarodnim olimpijskim komitetom.

Sjajne utiske sa ovog događaja poneo je i Dato Pol Supramanijam, predsednik Olimpijskog tima Singapura u veslanju.

- Veliko zadovoljstvo je bilo posetiti neverovatan veslački štand i videti kako je Olimpijska e-sport nedelja pomogla da se veslanje uzdigne i prošire njegovi domet i masovnost – oduševljen je bio sportski zvaničnik zemlje domaćina Olimpijske e-sport nedelje.