In memoriam – Veselin Vesa Vučićević (1947-2023)

Srpsko veslanje ostalo je bez slavnog trenera, velikog entuzijaste i zaljubljenika u ovaj sport, osnivača i predsednika Veslačkog kluba Zreneks iz Zrenjanina – Veselina Vese Vučićevića.

Veselin Vesa Vučićević na dodeli nagrade za životno delo Sportskog saveza Zrenjanina (Foto: zrklik.com)

Srpsko veslanje ostalo je bez slavnog trenera, velikog entuzijaste i zaljubljenika u ovaj sport, osnivača i predsednika Veslačkog kluba Zreneks iz Zrenjanina – Veselina Vese Vučićevića (1947-2023). Vesa je kao takmičar postizao vrhunske rezultate i osvajao medalje, u bivšoj Jugoslaviji vodio je žensku veslačku reprezentacije i bio trener sugrađaninu Miloradu Stanulovu, osvajaču dva olimpijska odličja. Njegov Zreneks osnovan je 1995. godine, a bio je prvi privatni veslački klub u Jugoslaviji. Sportski savez Zrenjanina dodelio mu je 2019. godine nagradu za životno delo.

Vesa je posebno bio “slab” na najmlađe kategorije veslača, njegove “žabice” i “žapce”, zbog kojih je nebrojeno puta sam, sa obale zrenjaninskog jezera kod “Žitoprodukta”, izvlačio ogromne količine trave. Prve zaveslaje je kod Vese napravila i naša olimpijka i najbolja veslačica, Jovana Arsić, koja je uvek isticala ogroman uticaj svog prvog trenera na njenu karijeru.

 

Neka mu je večna slava!