Ana Brnabić predsednica Organizacionog odbora SP u veslanju 2023.

Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije, imenovana je za predsednicu Organizacionog odbora Svetskog prvenstva u veslanju koje će se od 3. do 10. septembra 2023. godine održati na Adi Ciganliji u Beogradu

Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije (Foto: Vlada Republike Srbije)

Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije, imenovana je za predsednicu Organizacionog odbora Svetskog prvenstva u veslanju koje će se od 3. do 10. septembra 2023. godine održati na Adi Ciganliji u Beogradu. Odluka o imenovanju srpske premijerke na ovo mesto, objavljena je u Službenom glasniku Republike Srbije broj 10/2023. od 10. februara ove godine.

Za članove Organizacionog odbora SP 2023. u veslanju, odlukom Vlade imenovani su: Zoran Gajić - ministar sporta, Bratislav Gašić - ministar unutrašnjih poslova, Siniša Mali - ministar finansija, Ivica Dačić - ministar spoljnih poslova, Aleksandar Šapić - gradonačelnik Beograda, Dragan Bujošević - generalni direktor Radio televizije Srbije, Vladimir Lučić - generalni direktor „Telekoma Srbija”, Božidar Maljković - predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Miljan Popović - predsednik Veslačkog saveza Srbije i Dušan Kovačević - predsednik Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije.

Zadatak Organizacionog odbora je organizacija i realizacija Svetskog prvenstva u veslanju 2023. godine u Beogradu, kao i koordinacija svih aktivnosti koje se odnose na usvajanje budžeta, izvore i dinamiku finansiranja, koordinaciju rada gradskih i republičkih službi u cilju uspešne organizacije, prihvatanje finansijskih i programskih izveštaja, kao i ostale aktivnosti u vezi sa realizacijom međunarodnog sportskog takmičenja „Svetsko prvenstvo u veslanju 2023”.

Odbor je dužan da Vladi Republike Srbije dostavi izveštaj o realizovanim aktivnostima najkasnije u roku od 30 dana od dana završetka takmičenja. Radi obavljanja stručnih i tehničkih poslova Organizacioni odbor Svetskog prvenstva u veslanju 2023. može obrazovati pododbore, a može angažovati i druga stručna lica.

Stručnu i administrativnu podršku Odboru pruža Veslački savez Srbije i preduzeće „SP u veslanju 2023” d.o.o.Beograd, preko Ministarstva sporta.